Camilla Thunes går fra McKinsey & Company til Malling & Co Research and Valuation AS mens Kristian John Korbu går fra PwC til Malling & Co Research and Valuation AS.

Malling & Co satser på verdivurdering

I juli blir verdivurderings- og analyseteamet i Malling & Co organisert i et eget selskap, samtidig har de ansatt to nye på teamet.

Publisert Sist oppdatert

– Malling & Co har som ambisjon å være blant de ledende aktørene innen alle våre tjenesteleveranser. Dette gjelder også verdivurdering. Selv om Malling & Co har utført verdivurderinger for våre kunder over flere år, var det først i 2015 med ansettelsen av Andreas Staubo Boasson som dedikert ressurs at satsningen virkelig ble tydeliggjort, sier Anders Berggren, administrerende direktør i Eiendomshuset Malling & Co.

Boasson har jobbet tett med leder for analyse og verdivurdering, Haakon Ødegaard siden det, og har etter hvert bygget opp en god kundebase og signert flere rammeavtaler for verdivurdering med offentlige og private aktører. Som et resultat av stadig økende pågang av oppdrag ble Ola Haukvik ansatt på teamet i 2016.

– Oppdragsmengden har siden vokst betydelig, og vi har derfor valgt å styrke satstingen ved å ansette to meget kvalifiserte nye medarbeidere, sier han.

Et eget selskap

Verdivurderings- og analyseteamet i Malling & Co er organisert i et eget selskap fra og med juli 2017 og vil hete Malling & Co Research and Valuation AS, og ledes av Haakon Ødegaard.

– Å skille ut dette i eget selskap gjør vi for å synligjøre viktigheten av forretningsområdet og uavhengigheten til resten av eiendomshuset. Samtidig er det viktig for verdivurdererne å sitte tett på analytikerne for å gjøre gode vurderinger og holde seg oppdatert på markedet, sier Ødegaard og legger til: «Vår satsning på verdivurdering har hatt spesiell suksess for oppdrag der vi har kombinert verdivurdering med rådgivning.»

– Selv om mange kjøper verdivurdering for finansiering eller finansiell rapportering, er det også en del som engasjerer vårt team til strategiske vurderinger og omfattende simulerings- og vurderingsarbeid. Leveransene våre går derfor ofte ut over helt standard vurderinger med en verdi med to streker under. Nettopp på grunn av hva vi ser våre kunder etterspør, så har vi ansatt to personer med svært spennende og ulik bakgrunn, påpeker Ødegaard.

Stor interesse for eiendom

– Camilla Thunes har tre års konsulenterfaring fra McKinsey & Company, et svært anerkjent selskap med dyktige konsulenter innen strategi og ledelse. Hun har en spennende bakgrunn, som vil være viktig for å bygge videre på vår strategi om å utvide rådgivningstjenester i kombinasjon med tradisjonell verdivurdering, sier Ødegaard.

Camilla Thunes har en Master i finans fra NHH, hvorav ett semester er utveksling til UC Berkeley.

– Siden jeg var ferdig på NHH sommeren 2014 har jeg arbeidet som konsulent i McKinsey & Company. Der har jeg, sammen med team, bistått virksomheter i Norge og utlandet på ulike operasjonelle og strategiske problemstillinger, sier Thunes.

Hennes interesse for eiendom har hovedsakelig kommet gjennom familien. Da hennes farfar bygget et næringsbygg i Bergen på slutten av 70-tallet, som siden har blitt leid ut og nå er under utvikling til nytt næringsbygg og boliger.

– Dette synes jeg har vært en svært spennende prosess å være del av, som har underbygget min interesse for bransjen. I tillegg har jeg flere i familien som arbeider innenfor eiendom og relaterte bransjer, som har bidratt til å styrke interessen ytterligere, sier hun og påpeker at hun ser frem til å starte i Malling & Co og få muligheten til å spesialisere seg innenfor en bransje hun har stor interesse for.

– Det er spennende å bli del av et komplett eiendomshus, og ikke minst, å bli kjent med nye kollegaer, fortsetter hun.

Relevant erfaring

– Kristian John Korbu har en meget relevant bakgrunn fra revisjon i PwC, der han blant annet har jobbet mye med eiendomsselskaper. Kristian har en stor faglig tyngde innen regnskap og finansiell rapportering og vil således være en ressursperson for de kundene som benytter våre vurderinger til regnskaps- og rapporteringsformål. I tillegg har Kristian en brennende interesse for verdivurderingsfaget, og er dyktig på kommunikasjon og struktur, sier Ødegaard.

Korbu er Siviløkonom Handelshøyskolen BI, samt har Master i regnskap og revisjon.

– I hovedsak har jeg arbeidet med revisjon av finansielle institusjoner og eiendom, sier Korbu.

Han har arbeidet med eiendom i PwC, siden han begynte for snart fire år siden, fra å være medarbeider på oppdrag, til å være team manager for store eiendomsporteføljer. Kundene har spriket fra store børsnoterte selskaper, til gårdeiere med enkelteiendommer.

– En vesentlig del av arbeidet har vært mot verdivurderinger av eiendommer, og følgelig så har jeg måtte holde meg oppdatert på hva som skjer i markedet, påpeker han.

På spørsmål om hvorfor han starter i Malling & Co, svarer Korbu: «Først og fremst så har interessen for næringseiendom økt jevnt gjennom årene i arbeidslivet, og det var en næring jeg ønsker å spesialisere meg videre i.»

– Jeg har fått et veldig positivt inntrykk av Malling gjennom tidligere oppdrag, og jeg gleder meg veldig til å bli med å arbeide på et område Malling ønsker å satse videre på, fortsetter han.

Begge starter i Malling & Co Research and Valuation 21. august 2017.

Powered by Labrador CMS