Leiligheter kan løse utfordringene med et tomt Snarøyveien 36 fra høsten 2019.

NPRO vurderer storkonvertering

Norwegian Property ser på mulighetene for å bygge leiligheter i Snarøyveien 36 når leiekontrakten med Aker går ut.

Publisert Sist oppdatert

Det gigantiske kontorbygget Aker Hus i Snarøyveien 36 kan bli en stor utfordring for Norwegian Property (NPRO) når leieavtalen med Aker Solutions går ut høsten 2019. Bygget på 58 000 kvadratmeter vil da stå tomt, og det vkl være en formidabel jobb å fylle det opp. Men nå ser NPRO på andre muligheter for eiendommen.

Ifølge Budstikka vurderer NPRO å rive bygget og sette opp nye leiligheter. Det kan bli over 400 leiligheter med sjøutsikt dersom det blir noe av planene.

– Vi arbeider fortsatt aktivt med utleie av bygget som kontoreiendom, og har i utgangspunktet dette som hovedspor. Men vi ser parallelt også på muligheten for transformasjon til bolig, sier Svein Hov Skjelle, administrerende direktør i Norwegian Property til Budstikka.

Aker Solutions har allerede flyttet inn i nye lokaler på Fornebu, og Aker forsøker nå å fremleie bygget i Snarøyveien. Ifølge Bustikka la NPRO, Aker og arkitekt Nicolai Riise i MAD arkitekter frem ideen om boligutvikling til planpolitikerne i Bærum torsdag ettermiddag.

– Dette vil spesielt avhenge av god timing. Omregulering til bolig må i så fall skje raskt, for vi trenger et tidlig gjennomføringstidspunkt. For oss er beslutningstidspunktet nå, da et flerbrukerbygg for kontorer typisk vil innebære en kontoreiendom med levetid på 20-30 år når man tar hensyn til opsjoner på forlengelser, sier NPRO-sjef Svein Hov Skjelle til Budstikka.

– Nå avventer vi en samlet tilbakemelding fra planutvalget, kall det gjerne en “stemningsrapport”. Hvis den er positiv, vil vi jobbe videre med prosjektet og utarbeide et forslag til reguleringsplan, sa NPROs styreleder Martin Mæland til Budstikka etter møtet.

Powered by Labrador CMS