Pia Farstad von Hall, Høyres fraksjonsleder i byutviklingskomitéen i Oslo bystyre, mener kommunens kjøp av Myntgata 2 er gal bruk av skattebetalernes penger.

– En tapt mulighet for Oslo

Pia Farstad von Hall (H) mener Myntgata 2 skulle gått til private aktører, og stiller spørsmål til økonomien i prosjektet.

Publisert

Mandag ble det kjent at Oslo kommune kjøper Myntgata 2 i Kvadraturen, og at bygget vurderes som godt egnet til skole.

– Dette synes jeg rett og slett er veldig trist. Det er en tapt mulighet for Oslo. Høyre støtter etablering av en videregående skole i sentrum av byen, men Myntgata 2 bør ikke brukes til det formålet. Det finnes andre bedre skoletomter i sentrum av Oslo, sier Pia Farstad von Hall, Høyres fraksjonsleder i byutviklingskomitéen i Oslo bystyre.

Høyres visjon for Kvadraturen er en levende bydel med flere mennesker og mer folkeliv. Da må det legges til rette for flere boliger mener von Hall.

– Det bringer mennesker inn i Kvadraturen, også på kveldstid. Myntgata 2 ville vært en god start på arbeidet med en revitalisering og oppgradering av Kvadraturen som boligområde. Det kan være greit å minne om at denne tomten er den eneste i området med et større grøntareal. Den blir nå primært brukt til skoleformål, sier hun.

Høyre stiller også spørsmål ved økonomien i dette prosjektet.

– For det første koster tomten 338 millioner kroner, så skal den rehabiliteres. Det vil bli kostbart. Vi mener dette er gal bruk av skattebetalernes penger. Det var nok ikke dette velgerne mente eiendomsskatten skulle gå til, understreker hun.

– Her burde private utviklere heller ha sluppet til for å utvikle Kvadraturen. Ulike aktører har spennende planer for hvordan det kan legges til rette for flere boliger og servicetilbud for publikum. Tilbud som vi vet er populære andre steder i byen, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS