Ved salg til prisantydning oppnås en yield på 7,4 prosent.

Selger kombieiendom i Sandefjord

En kombinasjonseiendom med utviklingspotensial på Kullerød Nord er lagt ut for salg med en prisantydning på 58 millioner kroner. En bare-house-kontrakt i bunn gir ”ekstremt lave eierkostnader” og en ditto bedre yield.

Publisert

Den 28 mål store tomten i Nordre Kullerød 9 er eid av selskapet Intervest AS, hvor Sverre Torbjørn Hanssen er eneaksjonær. Intervest er også hovedaksjonær i ENWA AS, som gjennom datterselskapet ENWA PMI har en 15+5+5 års leiekontrakt i Nordre Kullerød 9.

Det er inngått en bare-house-kontrakt mellom utleier og leietaker. I slike kontrakter overtar leietaker en del forpliktelser, og for denne eiendommen gjelder dette alt innvendig og utvendig vedlikehold. I tillegg har leietaker ansvaret for alt utomhusareal.

– Den nye eieren skal kun betale forsikring, slik at eierkostnadene her blir ekstremt lave, sier næringsmegler og partner Rune Allerød i Q4 Næringsmegling.

Med leieinntekter på 4,3 millioner, og tilnærmet null i eierkostnader, gir det en yield på 7,4 prosent hvis eiendommen selges til prisantydning.

Leietakeren ENWA PMI hadde i 2015 et underskudd før skatt på 2,3 millioner kroner. Allerød understreker at dette er det eneste året med røde tall siden selskapet ble etablert i 1998.

– Underskuddet i 2015 skyldes konkursen i NLI Subsea Service. Regnskapet for 2016 kommer til å vise en omsetning på 182 millioner kroner og et overskudd før skatt på ca. 5,5 millioner, og selskapet har solid egenkapital, sier han.

Eiendommen er beliggende ca. 1 km fra E-18 og ca. 2 km fra Sandefjord Lufthavn Torp. Kullerød Nord ble etablert på 2000-tallet, og Allerød mener området kommer til å utvikle seg videre.

– Sammenslåingen av kommunene Sandefjord, Andebu og Stokke er positiv for dette området, mener han.

Bygget består av to bygningskropper med henholdsvis kontor og produksjonshall. Det er bygget tak over arealet mellom byggene i området ved inngangen til hallen. Totalt bygningsareal er på 3.510 kvadratmeter.

Powered by Labrador CMS