PÅ AGENDAEN: - Vi er kjent med at Kommunal- og moderniseringsdepartement jobber aktivt med vår anbefaling om å sørge for mer forutsigbare rekkefølgekrav og samordning av innsigelser sier Stig L. Bech, nestleder i Bygg 21, her sammen med styreleder Sissel Leire.

Forventer resultater etter Bygg21-innspill

I fjor sommer ga Bygg21 en serie råd til Kommunal- og moderniseringsdepartement(KMD) i rapporten «Enkle Grep». Rapporten fikk mye oppmerksomhet og ble generelt tatt godt i mot både av bransjen og av departementet.

Publisert

Et av de råd det knyttet seg betydelige forventninger til, var anbefalingen om å sørge for mer forutsigbare rekkefølgekrav og samordning av innsigelser. Vi har snakket med nestleder Stig L. Bech i Bygg21s styre om oppfølgingen av punktet om innsigelser.

– Hva har skjedd etter at anbefalingene ble gitt?

– Vi er kjent med at departementet jobber aktivt med denne saken, sier Bech.

– Plandelen av PBL evalueres for tiden av Forskningsrådet. Bruken av de ulike plantypene er en del av dette arbeidet. KMD har opplyst oss at de foreløpig avventer den eventuelle oppfølgingen av rådene fra Bygg21 til resultatet av evalueringen er klart.

– Samtidig utarbeider Sektormyndighetene veiledere som klargjør deres interesser i planlegging etter plan- og bygningsloven. Dette er et viktig arbeid for å sikre nasjonale og regionale interesser i planleggingen. Sett fra bransjens side er det et selvstendig poeng å sikre en enhetlig praktisering av innsigelsesinstituttet.

Les også: – Slik kan planprosessene forbedres

Les også: Planbehandling forsinker og fordyrer

– Videre har man samordningsforsøket (hos fylkesmennene), som omfatter 12 fylker. Forsøket er videreført i 2017. KMD skal i løpet av inneværende år avklare hvordan forsøket skal videreføres.

– Alt i alt et omfattende arbeid, som i nær fremtid må forventes å kunne gi konkrete resultater, avslutter Bech.

 

Powered by Labrador CMS