Kan vinne Cityprisen 2017

Her er kandidatene til Cityprisen 2017.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

I dag offentliggjorde NE kunnskap kandidatene til neste års viktigste pris for eiendomsbransjen: Cityprisen 2017. En jury bestående av Thor Olaf Askjer (Norsk Eiendom), Roar Sandnes (Akershus Eiendom), Paul E. Lødøen (rådgiver og tidligere sjef i OSU), Nicolai Riise (MAD) og Netten Østberg (Asplan Viak) har vurdert en rekke prosjekter over hele landet, og funnet tre verdige kandidater til å kjempe om prisen som deles ut på Citykonferansen 2017.

De tre kandidatene er Nydalen i Oslo, som er utviklet av Avantor, Union Brygge, som er utviklet av Union Eiendomsutvikling AS og Fredrikstad Sentrum, som er utviklet av Cityplan.

Om Nydalen skriver juryen at bydelen nå står overfor sin andre store transformasjon på bare 30 år. Nydalen gikk fra å være et slitent industri- og lagerområde til en moderne næringsklynge med kontor, undervisning og fasiliteter for et fremtidsrettet arbeidsliv. Juryen betegner resultatet som en enorm suksess. Nå pågår den neste transformasjonen, med en ambisiøs boligutvikling.

«Nydalen+ er i sum et av Norgeshistoriens mest ambisiøse byutviklingsprosjekter, der Avantor for andre gang stiller seg helt i spissen for å redefinere hva der er mulig å få til med hovedstaden vår», skriver jurymedlemmene om hvorfor Nydalen er blant kandidatene til Cityprisen.

Union Brygge har vært gjennom en tilsvarende omstilling som Nydalen fra gammel industri til en moderne flerbruksby. Men Union Brygge har ifølge juryen på mange måter hoppet over ett ledd og fått inn opplevelser og boliger med en gang. «Med Union Brygge ble det skapt en destinasjon i Drammen. Der Ypsilon gangbru ikke bare er et smykke og postkortmotiv – broen maktet å endre gangmønsteret i byen og bli det mest fotgjenger-trafikkerte punktet i hele Drammen», skriver juryen, som slår fast at Union Brygge, supplert med et solid miljøfokus, er «et prosjekt som lenge har stått som en velfortjent standardreferanse for hvordan man utvikler en mellomstor norsk by».

Ifølge juryen til Cityprisen 2017 har Fredrikstad sentrum lyktes med å forvandle butikkdød til levende bygater. «Fredrikstad sentrum er slik et eksempel på at byutvikling ikke behøver å handle om å bygge en masse fancy nybygg men i stedet arbeide strategisk og målrettet for å nennsomt bearbeide det som allerede finnes. Ikke minst i form av bruk og innhold. I Fredrikstad ser vi nå hvordan god byutvikling også er utvikling av holdninger, samarbeidsformer og innovasjon innen næringslivet», skriver juryen om kandidaten til Cityprisen og legger til at Cityplan AS har arbeidet på en «innovativ og intelligent måte for å gi Fredrikstad tilbake til byens befolkning».

Powered by Labrador CMS