– Krevende marked

KLP Eiendom får ikke tak i mange eiendommer i dagens marked.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NE nyheter påpekte i forbindelse med tredjekvartalstallene til KLP at eiendomskjøpene i livselskapet har stoppet mer eller mindre opp.

Ved utgangen av tredje kvartal har KLP hatt netto salg av eiendom i år for 1508 millioner kroner, mot en netto tilgang på samme tidspunkt i fjor på 5232 millioner. For hele 2015 utgjorde nettokjøpene 8317 millioner kroner. KLP har vært den store vekstmaskinen blant livselskapene innenfor eiendom, det er de ikke lenger.

Adm. direktør Gunnar Gjørtz (bildet) i KLP Eiendom AS sier til NE nyheter at de kun har kjøpt en eiendom i Bergen i år. Det skjedde i mars da KLP tok over Rom Eiendoms nybygg ved Bergen sentralstasjon for 760 millioner kroner.

– Det er hva vi har lykkes med av kjøp i et krevende marked, konstaterer Gjørtz overfor NE nyheter. Han sier det er ingen endringer i rammebetingelsene til KLP som er årsaken til kjøpestoppen.

KLP skriver i rapporten for tredje kvartal at eiendomsinvesteringer, inkludert norske og internasjonale eiendomsfond, ved kvartalsslutt utgjorde 12,2 prosent av kollektivporteføljen.

– Vi styrer etter en eiendomsandel på 10-15 prosent og skal ligge i den øvre delen av dette intervallet. Det kortsiktige målet er på 13 prosent, forteller Gjørtz.

– Hvor mye ønsker dere å investere for fremover?– Vi skal kjøpe for 5-10 milliarder kroner de nærmeste årene, samt investere i egne eiendommer, svarer han.

En større investering som er på gang i den nåværende porteføljen, er totalrenoveringen av Hotel Atlantic i Stavanger. Totalt skal det investeres 465 millioner kroner i hotellet, hvorav KLP tar 300 millioner av regningen, driftsoperatøren Rezidor de resterende 165 millionene.

Powered by Labrador CMS