UIN: I overkant av 200 medlemmer av Ung i Næringseiendom var denne uken samlet hos Technopolis på Fornebu for å få med seg de siste oppdateringene om markedsutviklingen.

Nå lysner det i leiemarkedet

Leieprisene flater ut og aktiviteten tar seg opp. Foran over 200 fremmøtte på Ung i Næringseiendoms samling hos Technopolis på Fornebu i går tok Jo Gullhaugen i UNION for seg utviklingen i eiendomsmarkedet.

Publisert

På samlingen kommenterte han blant annet de siste leiepristallene fra Arealstatistikk.

– Man skal være varsom med å tolke enkeltkvartaler i en slik volatil tidsserie, men trenden er nå positiv, ifølge analysesjefen.

– For første gang siden oljeprisfallet ser vi nå at fire kvartalers rullerende snitt stiger. Dette gir god støtte for vår antakelse om at leieprisene har bunnet ut og kanskje sågar har begynt å stige, sier Gullhaugen.

Les også: – Fremtiden er ikke like “hot”

Prisene presses oppoverI tillegg viste Gullhaugen til at aktiviteten i leiemarkedet har tatt seg kraftig opp.

– Vi har hatt en periode med lav aktivitet i leiemarkedet. Dette er nå i ferd med å endres, blant annet fordi utløpsvolumene stiger. At leieprisene stiger samtidig som signeringsvolumene er høye er positivt, sa Gullhaugen.

MARKED I ENDRING: – Vi har hatt en periode med lav aktivitet i leiemarkedet. Dette er nå i ferd med å endres, sier analysesjef Jo Gullhaugen i UNON.
MARKED I ENDRING: - Vi har hatt en periode med lav aktivitet i leiemarkedet. Dette er nå i ferd med å endres, sier analysesjef Jo Gullhaugen i UNON.

Han venter at leieprisene skal opp fremover, og viser til at kontormarkedet vil bli vesentlig strammere.

– Styrket økonomisk vekst i kombinasjon med at netto økning i kontormassen blir null neste tre år vil føre til at ledigheten kommer raskt ned. Det vil gi et press oppover for leieprisene, sier analysesjefen.

Den lave netto tilførselen av areal skyldes kraftig konvertering av næringseiendom til bolig.

Les også: – En ny tid i eiendom

– Konverteringsvolumet ventes å ligge opp mot 100 000 kvadratmeter årlig de neste årene. Det er en betydelig økning fra tidligere år, sier Gullhaugen.

Ikke bekymret for transaksjonsvolumetGullhaugen tok også for seg transaksjonsvolumet, og det var lite bekymring å spore i hans kommentarer.

– Det er flere årsaker til at jeg ikke er bekymret for at transaksjonsvolumet er lavere enn i fjor. For det første er nedgangen ikke drevet av mangel på kjøpere. For det andre har aktiviteten tatt seg opp de siste månedene og vi kjenner til flere store prosesser. For det tredje må man spørre seg om volumene virkelig har vært så veldig lave. Sammenlikner vi eksempelvis med 2014, det tredje sterkeste transaksjonsåret vi har hatt, ligger vi godt foran, sier Gullhaugen.

Les også: Har passert 500 medlemmer

Powered by Labrador CMS