HEMFOSA-KJØP: Det svenske eiendomsselskapet Hemfosa har betalt 114 millioner kroner for denne eiendommen i Bærum.

Hemfosa kjøpte slott i Bærum

Hemfosa overtar ærverdig herskapsbygning.

Publisert

I mars ble det kjent at Entra selger selskapet Ringstabekk AS, som på salgstidspunktet bestod av ca. 5.570 kvadratmeter med næringslokaler samt åtte selveierleiligheter. Budstikka skriver nå at det er svenske Hemfosa som har kjøpt selskapet, som eier ærverdige “Slottet” i Bærum.

Les også: Dropper slott til fordel for Barcode

Les også: Entra gjør milliardhandel på Skøyen

Det var Hemfosas norske datterselskap Hemfosa Samfunnsbygg as som kjøpte Ringstabekk as. Selskapet betalte 114 millioner kroner for eiendommen.

– Selskapet eier «Slottet», en villa, den gamle gartnerboligen samt et større tomteområde som blant annet inkluderer parkarealet, skriver Simon Ottersland i Hemfosa i en e-post til Budstikka.

Det var ekteparet Jens og Barbra Ring som fikk bygget «Slottet» som bolig i 1851. Arkitekt var Heinrich Ernst Schirmer. Rett etter århundreskiftet ble eiendommen overtatt av Landbruksdepartementet og brukt til husstellskole. Eiendommen var en del av Høgskolen i Akershus frem til 2004.

Les også: Svenskene rykker inn

Les også: Nytt svensk kjøp i Oslo

– Vi har ingen umiddelbare planer, men vil bruke den nærmeste tiden på å bli bedre kjent med våre nye leietagere og eiendommen. Hemfosa er en langsiktig industriell eier og fokuserer på utleie til offentlig finansierte virksomheter. Vi meget interessert i å investere mer i Asker og Bærum, skriver Ottersland til Budstikka.

Powered by Labrador CMS