TIPS: DNB over hele landet har belønnet bankansatte som har sluset oppdrag inn til bankens eiendomsmegler. Ordningen er nå avviklet etter at Finanstilsynet har påpekt at dette er ulovlig.

Har fått ulovlige pengegaver fra eiendomsmeglerne

I flere har bankansatte fått utbetalt godtgjørelse fra eiendomsmeglere for henvisning av boliglånskunder. Ikke lovlig, ifølge Finanstilsynet.

Publisert Sist oppdatert

Over hele landet har det en årrekke vært praksis at bankansatte har henvist boliglånekundene til en bestemt eiendomsmegler og fått utbetalt godtgjørelse fra megleren for reklamejobben, skriver Nord24 ifølge NTB.

– Det ikke er lov for bankansatte å motta godtgjørelse for å henvise kunder til et spesielt eiendomsmeglerselskap – selv om megleren er i samme konsern som banken, understrekes det i et brev fra Finanstilsynet som Nord24 har fått tilgang til.

Dette ble spesielt påpekt i et rundskriv fra Finanstilsynet i begynnelsen av mai i år.

– Vi har hatt en ordning hvor den bankansatte, som ga et tips som førte til oppdrag for eiendomsmegleren vår, fikk en provisjon på 1.000 kroner, sier overordnet banksjef for DNB i Tromsø, Jann Ivar Didriksen.

Denne ordningen har DNB hatt for hele landet. Ordningen ble avviklet på flekken da brevet fra Finanstilsynet kom, sier Didriksen.

Les også: Vil ha revidert avhendingslov

Les også: – Bankene er betydelig strengere nå

Den samme ordningen har man hatt i Nordea.

– Vi har hatt en slik tipsordning. Men dette ble stoppet omgående da Finanstilsynet kom med sitt rundskriv, sier senior kommunikasjonsrådgiver i Nordea Norge, Grete Christine Kruse.

Les også: – Lovendring vil forenkle finansiering

Powered by Labrador CMS