IBM med stort eiendomssøk

IBM er på jakt etter kontorlokaler på mellom 8000 og 11 000 kvadratmeter.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Datagiganten IBM har nærmest i en mannsalder hatt sitt hovedkontor på Mastemyr i Kolbotn kommune, rett ved kommunegrensen til Oslo. IBM flyttet inn i nybygget på Mastemyr i 1987 og solgte eiendommen til Aspelin Ramm i 2007, men fortsatte som en stor leietaker. Nå vurderer selskapet å flytte på seg.

– Jeg kan bekrefte at vi er ute med et søk etter lokaler. Vi har et søk i markedet for nytt hovedkontor for IBM Norge. Der vil vi samlokalisere våre ansatte i Oslo-området, sier pressekontakt Otto Backer Solberg i IBM Norge til NE nyheter.

Han sier at IBM ser etter 8000 til 11 000 kvadratmeter og at de går bredt ut for å få mange alternativ på border. Det er aktuelt med både nybygg og eksisterende bygg i fra Bjørvika og sentrum og hele veien langs flytoget ut til Sandvika. Fornebu er også et aktuelt område.

– Vi ser dette i en større sammenheng enn bare en flytteprosess. For IBM handler flyttingen om å fortsette fonyelsen av virksomheten i Norge. Som selskap går vi nå gjennom en omfattende omstillings- og fornyingsprosess, og vi opplever økende interesse fra både offentlig og private sektor. Flyttingen gir oss økt synlighet i hovedstadsområdet og bringer oss nærmere mange av våre store kunder. Flyttingen bærer signal om at vi har ambisjoner om å bli enda mer relevante for våre kunder, og vil bidra positivt til fornyelsen av selskapet. Nå ønsker vi oss lokaler som innbyr til mer samhandling og hvor vi kommer nærmere kunder og samarbeidspartnere, sier Solberg.

I oktober i fjor inngikk IBM en avtale som blant annet innebærer at selskapet overtok 325 medarbeidere fra Evry.

– Mange av IBMs medarbeidere sitter i dag på Skøyen, og det er derfor viktig for IBM å samlokalisere våre medarbeidere i Oslo-området for kunne bygge en felles kvalitetskultur, sier Solberg.

Det er CBRE som er IBMs rådgiver i søkeprosessen.

Powered by Labrador CMS