Aspelin Ramm kjøper IBM-bygget

Aspelin Ramm kjøper IBM-bygget for rundt 450 millioner kroner. Selskapet har dermed klart å slå kloa i tomtens utviklingsmuligheter.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Den siste tiden har en rekke eiendomsfond markert seg som kjøpere av næringsbygg. Det kan derfor komme som en overraskelse at det er et selskap med hovedfokus på eiendomsutvikling som endte opp som kjøperen av IBM-bygget. Etter det neNyheter.no kjenner til er det Aspelin Ramm som har kjøpt bygget som er på over 40.000 kvadratmeter. Kjøpesummen skal være rundt 450 millioner kroner.

IBMs hovedkontor har årlige leieinntekter på rundt 25 millioner kroner. Tall som har figurert i pressen viser at IBM, som skal leie tilbake 42 prosent av det samlede arealet på en ti års leiekontrakt, står for 72 prosent av leieinntektene.

Men det er ikke den ”kjedelige” leieavtalen til IBM som har gjort Aspelin Ramm interessert i prosjektet. Det er nok heller de store utviklingsmulighetene på eiendommen som har fått eiendomsselskapet på banen. Tomten er på 140 mål, noe som gir gode utbyggingsmuligheter. I tillegg er det ledige leiearealer i bygget, noe som gir potensial for økte leieinntekter.

Aspelin Ramm er et utviklingsselskap som blant annet er involvert i Tjuvholmen, Union Brygge i Drammen og Vulkan ved Grünerløkka i Oslo. Selskapet fikk Cityprisen i 2007 for arbeidet med å transformere Hausmanns gate 16.

Meglerne i CBRE Atrium startet arbeidet med å finne en kjøper til IBM-bygget allerede i april i år. Kjøperen har vært klar en stund, men transaksjonen er ennå ikke formelt godkjent ved IBMs hovedkontor i USA.

Aspelin Ramms adm. direktør Peter Groth ønsker ikke å kommentere neNyheters opplysninger om at selskapet skal være i ferd med å kjøpe IBM-bygget.

Les også: DnB betaler 1 milliard for Helsfyr Atrium.

Powered by Labrador CMS