Milliard for Helsfyr Atrium

DnB NOR Markets’ eiendomsfond betalte 1 milliard kroner for Helsfyr Atrium. Yielden på kjøpet er 5,8 prosent og husleien ligger rundt 1.550 kroner pr. kvadratmeter.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

AF Gruppen har inngått en langsiktig leiekontrakt for halve bygget som DnB-fondet kjøper, mens det er gitt garantileie for resten av lokalene. Bygningen, som skal stå ferdig i 2010, blir på 38.000 kvadratmeter. Ifølge prospektet til DnB NOR Eiendomsinvest er årlig leieinntekter (2007-nivå) på 59,2 millioner kroner. Det gir en husleie på drøye 1.550 kroner pr. kvadratmeter. Det er langt under leieprisene i Vika, men noe høyere enn hva Tandberg Data skal betale på Økern.

Les hvor mye Arctic Securities betaler i husleie i Vika her.

Les hvor mye Tandberg Data betaler i husleie på Økern her.

Selgerne AF Gruppen og Sektor Eiendomspartner vil garantere for resten av husleien i Helsfyr Atrium. Finansdirektør Sverre Hærem i AF Gruppen er imidlertid ikke interessert i å gå ut med noen detaljer i avtalen.

– For oss er dette et helhetlig prosjekt. Vi bygger, samtidig som vi har behov for å utvide kontorarealene våre etter sterk vekst, sier Hærem til neNyheter.

Hans selskap flytter ut av lokalene i Vitaminveien 1 ved Storo.

Det eneste børsnoterte AF Gruppen har gått ut med av informasjon var en kort børsmelding for knappe to uker siden. Da meldte selskapet at DnB NOR Markets kjøper selskapet Sektor Helsfyr Atrium AS for 255 millioner kroner til et av sine eiendomsfond. DnB NOR Markets overtar samtidig byggeforpliktelsene som opprinnelig var på 650 millioner kroner.

Mandag startet DnB NOR Markets arbeidet med å hente inn 1,2 milliarder kroner til sitt eiendomsfond.

Powered by Labrador CMS