VIL FLYTTE: - Vi ønsker oss en beliggenhet hvor tilgjengelighet og offentlig kommunikasjon er god. Lokalene må selvfølgelig være moderne lokaler som innbyr til samhandling og dialog, sier Otto Backer Solberg, kommunikasjonsdirektør i IBM.

IBM jakter 10.000 m2 til nytt hovedkontor

Et av landets største IT-selskaper, IBM, er på leting etter nytt hovedkontor. Arealbehovet er på mellom 8.000 og 11.000 kvadratmeter.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg kan bekrefte at vi nå sonderer markedet for alternative plasseringer for vårt nye hovedkontor, sier kommunikasjonsdirektør i IBM, Otto Backer Solberg.

Samhandling og dialogSelskapet har siden 1986 holdt til på Rosenholm Campus på Mastemyr, hvor de har vært den største leietakeren. Bygget har derfor på folkemunne ofte blitt kalt for IBM-bygget. Nå er de altså på vei bort og ønsker seg mer sentralt plasserte lokaler.

IBM solgte eiendommen på Mastemyr til Aspelin Ramm i 2007, og ved salget inngikk IBM en ti års leiekontrakt med Aspelin Ramm. Nå er denne leieavtalen i ferd med å løpe ut.

Les også: – Stabile leiepriser i året som kommer

Les også: Arealledigheten på vei ned i Oslo

– Vi har begrenset søket til området Bjørvika til Sandvika. Vi ønsker oss en beliggenhet hvor tilgjengelighet og offentlig kommunikasjon er god. Lokalene må selvfølgelig være moderne lokaler som innbyr til samhandling og dialog, sier Solberg.

De ønsker også å inkludere et kundesenter og et designsenter i sine nye lokaler.

– Vi har en visjon om å bygge et senter som kan være en møteplass der gode idéer kan yngle og vokse seg sterkere. Senteret skal bidra til å utvikle unike brukeropplevelser og bedre løsninger for våre kunder, sier Solberg.Det er CBRE og Eirik Yttervik som står for søket.

Les også: Luksus har løftet leieprisene

Les også: TV2 flytter til Bjørvika

SamlokalisererIBM har det siste året vært inne i en veldig positiv utvikling og selskapet opplever for tiden god vekst. De har inngått flere nye drifts- og utviklingsavtaler, noe som blant annet innebærer overtagelse av nytt personell.

– I oktober i fjor inngikk vi en avtale som blant annet innebærer at vi har overtatt 325 medarbeidere fra Evry. Disse sitter i dag på Skøyen. Som selskap går vi nå gjennom en omfattende omstillings- og fornyingsprosess. Dersom denne positive utviklingen skal fortsette må vi samlokalisere våre medarbeidere i Oslo-området. Vi tror det vil gi oss mulighet til å bygge en felles kvalitetskultur samtidig som vi kommer nærmere både kunder og partnere, sier Solberg.

Les også: Fremleie senker leienivåene

Les også: Fra oljesmurt til småsurt

Positivt signal til markedetKommunikasjonsdirektøren tror en slik flytting også kan være med å bidra til å løfte selskapet ytterligere.

– IBM Norge er de siste årene blitt mer synlige i markedet og opplever økende interesse fra både offentlig og private sektor. Vi får tilbakemeldinger på at vi oppleves som relevante, og vi tror flytting fra Rosenholm vil gi et signal til markedet om at vi har ambisjoner om ytterligere vekst. Flytting til nye lokaler vil bidra positivt inn i fornyelsen av IBM i Norge, avslutter Solberg.

Les også: Bytte av leietaker koster 2,5 års leie

Powered by Labrador CMS