Bygger hotell på Solli plass

Petter A. Stordalen gjør om Sommerrogata 1-3 til et konsepthotell.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NE nyheter skrev for tre uker siden at eieren Höegh Eiendom har akseptert et bud på Sommerrogata 1-3 og Inkognitogata 37 på Solli plass.

Akershus Eiendom fikk før sommeren oppdraget med å selge Sommerrogata 1-3, som er på 22 684 kvadratmeter, mens Inkognitogata 37 er på 1775 kvadratmeter. Sommerrogata 1-3 rommer blant annet Vestkantbadet, som drives av Oslo kommune, og kommunen er den største leietakeren i byggene.

NE nyheter skrev tidligere i dag at bydel Frogner, som holder til i Sommerrogata 1-3, er på vei bort. Deres leiekontrakt utløper 31.12.2018, og bydelsadministrasjonen v/Oslo kommune må nå finne 10 000 kvadratmeter innenfor bydelens grenser, som kan bli vanskelig nok.

Uansett, kjøperen av eiendommen skal nå være klar, og ifølge uavhengig markedshold er det Petter A. Stordalen som tar over. Det vil si, Höegh Eiendom skal visstnok fortsette på eiersiden (20 prosent, og Aspelin Ramm skal ifølge en kilde også være med. Etter det NE nyheter erfarer, vurderer Stordalen et «off brand»-hotell, et slags uavhengig konsepthotell som The Thief på Tjuvholmen, og dermed ikke en del av Nordic Choice-kjeden.

Stordalen får blant annet med seg ærverdige Vestkantbadet i kjelleretasjen på kjøpet, hvor det allerede er Spa og et 12,5 meters svømmebasseng. Det ligger altså an til et Spa-hotell om noen år. Eiendommen befinner seg dessuten bare noen minutter unna Nationaltheatret stasjon, med nedgang fra Parkveien/Henrik Ibsens gate, og dermed er det ikke lang vei bort til Flytoget.

NE nyheter antydet før sommeren en prislapp på rundt 600 millioner kroner, men prisen ligger så vidt NE nyheter forstår et stykke oppe på 600-tallet. Eiendomsmassen som Stordalen kjøper, har uansett et stort oppgraderingsbehov, det ville det ha vært uansett løsning og budgiver. En budgiver som ble slått på målstreken, var Stor-Oslo Eiendom, Höegh Eiendom falt mer for Stordalens konsept.

– Vi så for oss to mulige løsninger for vår del, en kombinasjon av boliger og hotell eller kontorer sammen med boliger. Boligprisene i området er svært høye, som gjør boligutvikling interessant, sier adm. direktør og partner Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom til NE nyheter.

Stor-Oslo Eiendom så for seg å rive en mindre, falleferdig bygning i bakgården og å bygge boliger der, noe trolig de nye eierne også gjør. Større deler av hovedbygningen i Sommerrogata 1-3 er derimot verneverdig, blant annet fasaden.

Verken Petter A. Stordalen eller adm. direktør Erik Lund i Höegh Eiendom har så langt besvart henvendelsene fra NE nyheter.

Powered by Labrador CMS