Gjelsten krymper nybygg

Publisert Sist oppdatert

Det Bjørn Rune Gjelsten-eide eiendomsselskapet Profier leverte i fjor byggesøknad på et stort bygg på syv etasjer på Bekkestua i Bærum. Kommunen satte foten ned, med den begrunnelse at det nye bygget ville bli for voluminøst.

Les også: Gjelsten fikk nei

NedskalertDermed satte arkitektene seg ved tegnebrettet igjen, og nå foreligger et nytt forslag fra Profier. Det nye bygget er blant annet nedskalert i høyden til fem etasjer.

– Vi har tilpasset materialbruk, fasadeuttrykk og bygningsmasse for å få et bygg som ikke virker for dominerende, og som ivaretar elementer som kjennetegner Bekkestua-området. De største grepene vi har foretatt er å redusere høyden noe, samt å dele bygget i to, slik at det blir et bygg langs Bærumsveien og et langs Gamle Ringeriksvei, sier prosjektleder Steinar Skui i Profier til Budstikka.

Les også: NCC bygger for Gjelsten

Les også: Selger aldri “Soppen”

– Godt utgangspunktSkui sier han har vært i to møter med representanter for kommunen, og det har kommet positive tilbakemeldinger på endringsforslaget.

– Forslaget som Profier nå har presentert er et godt utgangspunkt for å jobbe videre med reguleringsarbeidet, fastslår reguleringssjef Kjell Seberg i Bærum kommune til Budstikka.

Powered by Labrador CMS