Ettergir 1,25 mill i husleie

Publisert Sist oppdatert

Svak økonomi i HamKam tvinger fotballklubben til å tenke nytt, og det er nå klart at administrasjonen flytter fra Briskeby.

– Det er jo synd, for jeg synes vi hører hjemme på Briskeby, men når vi ikke kan komme til enighet med utleier om en leiesum som vi kan leve med, er dette en god løsning for HamKam, sier daglig leder Finn Jul Paulsen til Hamar Arbeiderblad.

Sparer 500.000 årligHamKam sparer ifølge avisen 500.000 kroner i året på å flytte fra Briskeby. Leiekontrakten på Briskeby løper egentlig frem til 2015, men Briskeby Eiendom har akseptert at HamKam løses fra kontrakten.

Les også: RBK solgte til Buchardt

Styreleder i Briskeby Eiendom, Dag Jørgensen, sier til NRK at han beklager at HamKam flytter. Men han understreker at HamKam allerede betaler en lavere markedspris per kvadratmeter enn alle andre leietakere i næringsbygget.

– Må ta markedspris– Vi kan ikke komme i en situasjon hvor hele vår forretningsvirksomhet skal ta hensyn til at HamKam og Briskeby hører sammen. Vi er forpliktet til å forvalte næringsbygget på best mulig måte, og da må vi leie ut til markedspris, forklarer Jørgensen til NRK.

Ifølge Hamar Arbeiderblad har den årlige husleien på Briskeby vært på 3,2 millioner kroner, men denne husleien inkluderer også sportsdelen, som HamKam fortsatt skal leie.

Les også: Har tapt 100 mill på Telenor Arena

Blir i nabolagetMed utgangspunkt i bortfall av husleie ut 2012 samt hele 2013 og 2014, gir Briskeby Eiendom dermed fra seg husleieinntekter på til sammen 1.250.000 kroner. Briskeby Eiendom er 100 prosent eid av Hamar kommune.

Flyttingen til de nye lokalene blir ikke avskrekkende, når man tar beliggenheten i betraktning. Administrasjonen flytter til det det såkalte Olrich-bygget, som ligger rett bak corner-flagget på Briskeby stadion, eller rundt 100 meter fra de gamle lokalene.

Powered by Labrador CMS