Eiendomsboom i nord

Publisert Sist oppdatert

– Det er jevn trøkk av aktører som ønsker seg hit. Vi ser for oss at det kan komme rundt 200 nye arbeidsplasser hvert år over flere år, sier daglig leder i Hammerfest og omegn næringsutvikling, Jan Egil Sørensen.

Les også: – Blir for dyrt for mange

– Vi merker den økte pågangen veldig godt, spesielt når det er snakk om kontorlokaler. Det er mange som ønsker seg til Hammerfest og det er stor pågang. Jeg vil si at vi kan snakke om tiden før og etter Skrugard, sier daglig leder av Hammerfest Næringsinvest, Jeanette Moland.

Les også: Oljedrevet etterspørsel i Stavanger

Knapphet på lokalerSørensen forteller at byen nå har passert en kritisk masse, slik at tilveksten av nye selskaper i stor grad går av seg selv.

– Før måtte de ha en kontrakt før de valgte å etablere seg, men nå kommer de før kontraktene er på plass. De som kommer er etablerte petroleumsleverandører både mot norsk og internasjonalt marked, sier Sørensen.

En av utfordringene for kommunen er tilgangen på industrilokaler.

– Det er en flaskehals. På kontorsiden er det foreløpig kapasitet, men når det gjelder industrilokaler så er det lite areal, sier Sørensen.

Les også: Best hotellutvikling i nord

Vil legge til retteHan påpeker at det fremdeles er ledig areal på Polarbase, hovedbasen for olje- og gassrettet virksomhet i nord. Basen ligger fem kilometer fra Hammerfest sentrum og samlet areal er på 220.000 kvadratmeter.

Les også: Selvaag vil ha sin del av oljeeventyret

– Polarbase er godt rustet til å ta imot flere aktører, men det er ikke alle som ønsker eller som det passer for å være innenfor gjerdet på Polarbasen, sier Sørensen.

Det jobbes derfor fra kommunens side med å regulere nye områder til industriområder. – Det som er viktig å påpeke er at det er nok areal å ta av. En del er allerede regulert, men det jobbes også med å regulere mer areal, sier Moland.

Powered by Labrador CMS