Over 800 mill. i Bergen

Statoil kan få langt over 800 millioner kroner når de nå skal selge kontorkomplekset på Sandsli.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det er Newsec som har fått det tunge oppdraget å selge Sandslihaugen 30 (bildet) i Bergen på vegne av Statoils pensjonskasse. Området ligger et par kilometer øst for Flesland flyplass og er i dag arbeidsplass for ca 1200 Statoil-ansatte.

Og det vil eiendommen fortsatt være til i hvert fall 31. desember 2020. En lang og sikker leiekontrakt med en svært attraktiv leietaker kan presse prisen opp. Eiendommen er utleid til Statoil på en såkalt barehouse-avtale, det vil si at Statoil har ansvar for driften og vedlikeholdet i henhold til en avtale.

Sandslihaugen 30 er totalt på 43 090 kvadratmeter BTA. Årlige leieinntekter i 2011 er på 49,4 millioner kroner. Forutsetter vi en såkalt initial yield på 6 prosent (førsteårs avkastning), tilsvarer det en salgssum på 823 millioner kroner. 6 prosent er ikke urimelig lavt for en så lang og attraktiv leiekontrakt i dagens marked, selv om det er sjelden kost i Bergens-området.

Tvert imot, yielden kan havne nede på 5-tallet, på høyde med de beste Oslo-transaksjonene. 5,75 prosent indikerer verdier for 860 millioner, lave 5,5 prosent nesten 900 millioner i salgssum. Da snakker vi om et direkteavkastningskrav på nivå med de ypperste eiendommene i markedet. Men nivåer mellom 5,5 og 6 prosent er omtrent på nivåene som Oslo Areal trolig kan vente seg når de skal selge ut to større bygg.

En salgssum på 860 millioner kroner tilsvarer 20 000 kroner kvadratmeteren, men da regnet av hele eiendommen. Selve tomten er på 70 dekar, altså 70 mål, omtrent på nivå som en fotballbane. Den skattemessige saldoverdien av eiendommen ved årsskiftet var for øvrig 235 millioner kroner, men dette er altså en historisk kostverdi, fratrukket akkumulerte avskrivninger.

Sandslihaugen 30 AS omsatte i 2009 for 47,8 millioner kroner og satt igjen med et driftsresultat på 38 millioner kroner, mens resultatet før skatt utgjorde 41,3 millioner. Det var et kraftig byks i leieinntektene fra 2007 til 2008, da inntektene steg fra 37,8 millioner kroner til 46,3 millioner.

49,4 millioner i årlige leieinntekter tilsvarer riktig nok ikke mer enn 1145 kroner kvadratmeteren, men det er regnet av hele eiendommen. Snittleieprisen i Bergen ligger ellers rundt 1500 kroner per kvadratmeteren.

Sandslihaugen 30 ble ført opp i 1984-85, men er senere ifølge salgsprospektet kontinuerlig vedlikeholdt, modernisert og oppgradert. I tillegg til nærheten til Flesland, er det også god tilgang til offentlig kommunikasjon. Et parkeringshus ca 460 biler følger også med på kjøpet, samt 140 parkeringsplasser på tomten.

Sandsli er et bolig- og næringsområde i Ytrebygda bydel i Bergen kommune. Området er en del av næringsområdet Sandsli/Kokstad. Her ligger også bydels- og kjøpesenteret Fanatorget (eid av Aberdeen Property Investors), samt en rekke skoler i området.

Foto: Newsec

Powered by Labrador CMS