OPP: Fjoråret landet svært bra, og utsiktene for året er også gode med flere prosjekter på gang.
OPP: Fjoråret landet svært bra, og utsiktene for året er også gode med flere prosjekter på gang.

Viser til solide tall for 2020

Regnskapet for året som gikk viser omsetning på 870,7 millioner, og EBITDA på 64,5 millioner.

Publisert

- Vi er meget godt fornøyde med resultatene og alt arbeid som er lagt ned internt med å få tilbake god kontroll og styring i alle våre prosjekter, sier konsernsjef Terje Lyngaas i Fredrikstad-baserte Solidgruppen som nok en gang kan nok en gang vise til solide tall.

Solid Entreprenør, gruppen største selskap, har vært gjennom en tøff periode de seneste to, tre årene med et prosjekt i Oslo som tapte store summer. Prosjektet ble ifølge en pressemelding overlevert byggherren i 2019, og for 2020 viser igjen selskapet gode tall med omsetning på 740,6 millioner og EBITDA (inntjening før renter, skatt, avskrivninger og nedskrivninger) på 37,1 millioner.

- Vi lærte masse av det prosjektet og har som konsekvens jobbet svært målrettet med forbedringer. Vi har definert noen tydelige fokusområder og har klare KPIer som vi måler alle prosjekter på. Dette og mer til betyr blant annet bedre kvalitet i kalkylene våre, noe vi ser effekten av i 2020-regnskapet. Prognosene for 2021 er også svært bra, sier daglig leder Lasse Johansen.

Solid Prosjekt med datterselskaper, gruppens boligutvikler, leverte også et meget godt 2020-resultat med omsetning på 215.9 millioner og et årsresultat på kr 32.5 millioner.

- Vi leverte tre større prosjekter i 2020, Perlebukta på Rosnes i Moss, Sonjas Hage i Høvik og Elveveien i Jessheim. Alle gjorde det veldig bra med fornøyde kunder og gode resultater. Utsiktene for 2021 ser også veldig bra ut med tre nye prosjekter under bygging - Rådalsåsen på Rolvsøy, Verkstoppen i Moss og Oredalstunet i Fredrikstad. Samtidig jobber vi med flere prosjekter både i vårt område og innover mot Oslo, sier daglig leder Kim Johansen.

På tampen av 2020 kjøpte konswernet seg opp i Nipas, som fra og med 1. desember 2020 inngår i gruppen. De leverte et knallår i 2020 med 148 millioner i omsetning og EBITDA på 2,1 millioner.

- Nipas har vært igjennom en tøff snuoperasjon, og prognosene for 2021 ser meget bra ut med videre vekst på ca 50 prosent, og med en ytterligere forbedring av resultatene. Fundamentet er lagt og Nipas er godt rustet for den planlagte, fremtidig vekst, påpeker Terje Lyngaas.

De gode utsiktene gjør at Solid trenger flere folk i alle avdelinger.

- Vi trenger folk både i Fredrikstad, Lillestrøm og Oslo, sier konsernsjefen.