Utvikling:

11.750 KVM: Planforslaget legger opp til et nytt areal på 11.750 kvadratmeter (eksklusive parkering).

Vil oppføre høyblokk i Stavanger

Øgreid Eiendom AS og Høgevoll AS ønsker å oppføre åtte etasjer over det eksisterende tre etasjers høye bygget.

Publisert

I samarbeid med MAD Arkitekter har Sweco Norge fremmet forslag til reguleringsplan på vegne av tiltakshaver og forslagsstiller Olav Vs gt AS. Dette selskaper er eid 50/50 av Øgreid Eiendom AS og Høgevoll AS. Planforslaget legger til rette for påbygging av eksisterende kontorbygg (hovedapoteket i byen i dag) i Olav Vs gate 11 og St. Svithuns gate 1 med høyblokk for kontorarbeidsplasser, forretning og tjenesteyting. I tillegg skal parkeringsplassen gjøres om til en offentlig park.

Ill: MAD Arkitekter

Planforslaget, som nå ligger ute til offentlig ettersyn, innebærer en økning av arealet med 2.800 kvadratmeter til 11.750 kvadratmeter (eksklusive parkering).

– Det legges til rette for næringsformål som et påbygg til eksisterende næringsbygg, samt parkering og offentlig park. Det legges også til rette for å videreføre eksisterende nabobebyggelse med stor andel boliger. Ny bebyggelse etableres over eksisterende næringsbygg, som er 3 etasjer høyt, og planforslaget legger til rette for maks byggehøyde på 11 etasjer totalt for ny bebyggelse, fremgår det av planbeskrivelsen.

Planområdet ligger i bestemmelsesområde for høyhus i KDP sentrum, som åpner for at høyhus kan vurderes forutsatt at en rekke kvalitetskrav oppfylles.

Prosjektet bryter imidlertid med KDP sentrums byggehøyder ved å foreslå høyhus opp til kote 59, mens kommunedelplanen åpner for maks. kote 49.

– I endelig bystyrebehandling (11.03.2019) av sentrumsplanen lå prosjektet inne med kote +55 fra kommunalutvalget. Dette ble anbefalt trukket av rådmannen, da ny kotehøyde krevde ny høring av sentrumsplanen ved behandling. Rådmannen anbefalte derfor bystyret at ny høyde ble gjenopptatt ved detaljregulering, fremgår det av planforslaget.

– Etter at planforslaget for Olav Vs Gate 11 ble behandlet i utvalg for by- og samfunnsutvikling (UBS) 19.12.2019, ble det foreslått av UBS å øke bygningshøyden (over +55) for å redusere volum mot nabobebyggelse. Innspillet har blitt tatt til etterretning ved revidering av planforslaget, og derfor foreslås det nå +59 som maks kotehøyde.

Powered by Labrador CMS