Aktuelt:

NY RAPPORT: Tone Tellevik Dahl i Norsk Eiendom har lansert rapporten Gode boliger for alle. Blant bidragsyterne er Bonava og deres salgsdirektør Rita Berg Hansen.

Vil ha slutt på at bokvaliteten ofres

– Politikere og byråkrater har for ofte vært opphengt i tekniske og juridiske regler, og ofret bokvalitet for boligkjøperen på bekostning av det.

Publisert

Det sier Tone Tellevik Dahl, administrerende direktør i Norsk Eiendom, i forbindelse med at at Norsk Eiendom lanserte rapporten «Gode boliger for alle». Rapporten, henvender seg til både myndigheter, bransjen og boligkjøperne, og er utarbeidet av et tverrfaglig team av utviklere, arkitekter, Huseierne, Norsk Eiendom med flere.

– Målet med rapporten er å komme med gode innspill om hvordan politikere, byråkrater og utbyggere kan samarbeide bedre, sier Tone Tellevik Dahl.

Blant utbyggerne som bidro til rapporten Bonava. Salgsdirektør Rita Berg Hansen håper at rapportens innhold blir godt lagt merke til i bransjen og hos regulerende myndigheter.

– Kvaliteten på våre boliger og bygg, er helt avgjørende for oss. Vi tenker flere generasjoner fram når vi skaper nye nabolag, og derfor er det gledelig at vi nå har en grundig rapport, som gir alle interessenter en felles forståelse for hva som må gjøres, sier Rita Berg Hansen.

Hun mener det er viktig å ikke glemme det å skape gode nabolag, når leilighetsbygg skal reguleres.

– God bokvalitet er helt avgjørende for våre kunder og dermed for oss som utvikler. Våre undersøkelser viser at nabolaget og hjemmet betyr veldig mye for nordmenns livskvalitet. Når alle aktører og myndigheten fokuserer på dette, vil det komme den enkelte beboer til gode i det lange løp. Både som leietaker og eier av utviklede boliger med høy bokvalitet, sier Berg Hansen.

Bransjeforeningen Norsk Eiendom mener noe av problemet er at de som skal legge til rette for utbyggerne ofte henger seg opp i tekniske- og juridiske regler i stedet for å tenke mer helhetlig bomiljø. De inviterte derfor Norske arkitekters landsforbund (NAL) og Huseierne, som representerer boligkjøperne, til å lage et verktøy for å vurdere prosjekter mer helhetlig og sikre bokvalitet.

– Vi vil at bedrifter som Bonava skal lykkes med sine ambisjoner om høy bokvalitet og gode nabolag. Vi håper rapporten vår blir brukt av politikere og planmyndigheter, slik at bransjen får den drahjelpen som trengs, sier Norsk Eiendom-sjefen.

Powered by Labrador CMS