Aktuelt:

PÅ VENT: Her vil utvikleren bygge 1.200 leiligheter, men inntil kommunen får bestemt seg kan han ikke annet enn å vente.

Vil bygge 1.200 boliger, Oslo kommune har ikke tid

I 2016 startet Opsahl Gruppen planarbeidet for å bygge ut det 200 mål store området ved T-banestasjonen. Nå har rådhuset hatt saken til behandling i over ett og et halvt år.

Publisert

- Byrådet klager på at utbyggerne ikke bygger, men det er jo ikke helt rettferdig. Vi kunne vært i gang for lenge siden hvis de bare hadde ferdigbehandlet saken. Tregheten har vært der lenge, men er blitt enda verre de siste årene. Det forrige leilighetsbygget vi bygde tok oss sju år å få regulert, sier Anders Opsahl i Opsahl Gruppen.

Eiendomsutvikleren omtaler seg som lokalpatriot, og både bor og jobber på Skullerud. Han synes den kommunale behandlingstiden er direkte umusikalsk med tanke på debatten som raser om eiendomspriser, tilbud og etterspørsel i hovedstaden.

- Derfor er det synd rådhuset ikke klarer å jobbe raskere. Jeg leser med stor interesse debatten der myndighetene skylder på utbyggere og omvendt. Vi har lyst til å bygge, men byråkratiet kverner så alt for tregt og etterspørselen overgår dermed tilbudet i stadig økende takt. Vårt prosjekt er boliger for unge og gamle, direktører og sykepleiere, og hadde hjulpet godt på tilbudssiden i byen, påpeker han.

Prosjektet som Opsahl snakker om, ligger rett ved Skullerud T-banestasjon og bussterminal sør i Oslo, og er definert som utviklingsområde for boliger. Der eier Opsahl Gruppen mesteparten av området på nesten 200 mål med alle de eksisterende bygningene og store parkeringsområdene etter Tandbergs Radiofabrikk og Norsk Data.

- Vi har i flere år jobbet for å fylle opp med virksomheter og aktiviteter. Planen er å ivareta disse bygningene og bygge boligene i tillegg til det som skal bli en blandet ny bydel med lokale tilbud som kafeer, restauranter, butikker og flere arbeidsplasser. Med et svært godt kollektivtilbud og dessuten umiddelbar nærhet til Østmarka ligger alt til rette for et godt prosjekt med rom for 1.200 boliger, poengterer han.

Opsahl har siden 2015 hatt med seg solide arkitektmiljøer og fagmiljøer for å planlegge utviklingen av bydelen. Han synes slett ikke det er rart boligprisene i Oslo stiger så mye at det snart er umulig for vanlige folk å kjøpe sin egen bolig.

- Alle er svært positive inklusive nabolaget og alle lokalpolitiske partier som har vært her på befaring. Likevel er vi ikke kommet en millimeter lenger. Rådhuset har hatt VPOR (veiledende prinsipplan for det offentlige rom, journ anm.) til behandling i over et og et halvt år. Før det brukte plan og bygg flere år, sier Opsahl som pent må vente for å komme i gang med det han virkelig synes er gøy – detaljregulere og skape hjem for folk.

Powered by Labrador CMS