Aktuelt:

TAR TAP: Ivar Tollefsen kontrollerer Heimstaden Bostad, som tok nedskrivninger på eiendomsmassen i tredje kvartal.

Verdifall for Tollefsens boliggigant

Heimstaden Bostads eiendommer falt i verdi med 1,9 prosent i tredje kvartal. Det tilsvarer 6,5 milliarder svenske kroner.

Publisert

Leieinntektene til Heimstaden Bostad steg med 6 prosent til 3,197 milliarder svenske kroner i tredje kvartal, blant annet som følge av svakere svenske kroner og kjøp av eiendommer i Danmark. Netto driftsresultat var opp med 21,2 prosent til 2,217 milliarder svenske kroner, men selskapet måtte skrive ned eiendomsmassen med 6,468 milliarder kroner (1,9 prosent) i kvartalet. Dermed endte selskapet opp med et resultat på minus 2,17 milliarder svenske kroner.

– Vi har levert et nytt kvartal med solid drift, med sterk vekst i inntektene og høy utleiegrad sier CEO Patrik Hall i en kommentar.

Etter 20 år i selskapet trekker han seg nå tilbake til en senior rådgiverposisjon og fortsetter som medlem av selskapets investeringskomité. Helge Krogsbøl tar over som ny sjef i selskapet.

I tredje kvartal var det særlig i Sverige og Danmark de største nedskrivningene av eiendomsverdiene ble foretatt. I Sverige falt verdiene med 2,965 milliarder svenske kroner (2,9 prosent), mens verdifallet var 1,949 milliarder kroner (2,6 prosent) i Danmark. Til sammenligning var verdifallet i Norge på 348 millioner kroner (1,7 prosent).

Powered by Labrador CMS