STORT: Salget av disse tomtene kan bli innbringende. Foto: Skolt Eiendom
STORT: Salget av disse tomtene kan bli innbringende. Foto: Skolt Eiendom

Forventer 300 mill for næringseiendommer (+)

Får eier solgt alt for prisantydning, ender sluttsummen på formidable 300 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Første byggetrinn av Moss Næringspark ved E6 midt mellom Oslo og Svinesund ble raskt solgt ut, 221 mål pluss diverse skjermsoner. Nå har familieselskapet Skolt Eiendom lagt ut 293,4 mål med bebyggbare tomter i en annen del, og har en åtte til ti år lang horisont for å fylle området sitt. Med en prisantydning som starter på 1.000 kroner per ferdig opparbeidet kvadratmeter, kan det bety en omsetning på minst 293 millioner kroner.

LES OGSÅ: Investerer flere hundre millioner i næringsparker

– Vi jobber langsiktig for det er viktig å få på plass de riktige aktørene. Nå er man godt i gang med å sikre adkomst til området, blant annet gjennom 700 meter asfaltert vei. Reguleringen ble vedtatt den 12. november i Moss kommune, påpeker avdelingsleder Øivind Slangsvold i Metra Næringsmegling.

De har foreløpig ikke solgt noen tomter, men Slangsvold er temmelig sikker på at det endrer seg om ikke lenge.

– Vi er i dialog med flere interessenter til ganske store tomter og får mange henvendelser om området. Flere virksomheter vurderer Moss Næringspark – både på grunn av den sentrale plasseringen og fordi reguleringen som industri- og lagerområde er svært relevant for dem. Vi har gode forhåpninger om at de første kontraktene kan skrives tidlig i 2020, sier han og opplyser at feltene nærmeste avkjøringen kan begynne bygging i løpet av 2021.

LES OGSÅ: Selger tomter for 83 millioner kroner

– Hvilke aktører har dere kontakt med?

– Så lenge vi er i dialogfasen har vi ikke mulighet til å si noe konkret om dem, men det er naturlig nok virksomheter innenfor industri og lager som er samtalepartnere og potensielle kjøpere, poengterer han.

– Er 1.000 kroner kvadratmeteren en realistisk pris i dette området?

– Ja. Det er tross alt snakk om ferdig planerte og opparbeidede tomter med glimrende grunnforhold, og med all infrastruktur ført inn til tomtegrensen, sier Slangsvold.

Området som nå skal selges er nærmeste nabo til Europris sitt anlegg til 250 millioner kroner, ei tomt Metra forøvrig solgte for en annen grunneier. Slangsvold sier det er en fordel å ligge tett ved Norges største lagerbygg på 62.500 kvadratmeter.

LES OGSÅ: Fra gammel industri til nærigspark og boliger

– Vi merker godt synergieffekten av det gigantiske prosjektet. For oss er det svært positivt at en så stor og profilert virksomhet plasserte seg i dette området. Europris-bygget er helt innenfor det segmentet vi henvender oss til, og vi vet at interessenter i dette markedet også legger vekt på hvilke andre bedrifter og virksomheter som er på samme eller tilliggende områder, sier han.

Slangsvold trekker også frem det faktum at Moss Havn har etablert et stort dry port-anlegg i næringsparken.

– Det er et kjempefortrinn for alle som etablerer seg her og gir et stort logistikkøkonomisk fortrinn. Moss Havn er en av de største og mest aktive containerhavnene i landet. I tillegg er selvsagt den umiddelbare nærheten til E6 med tillatelse til 25 meter lange vogntog, attraktiv for mange, sier han.

LES OGSÅ: Dansker bygger storlager i Norge

Skolt Eiendom eier flere arealer i dette området, men der ligger Moss Pukkverk, NorBetong og Veidekke Industri.

Powered by Labrador CMS