STORT POTENSIAL: Eiendommen har stort utbyggingspotensial.
STORT POTENSIAL: Eiendommen har stort utbyggingspotensial.

Kjøpte gigantprosjekt fra Windfeldt og Orkla

Stor-Oslo Eiendom og Fearnley har kjøpt eiendommen som huser det tidligere hovedkontoret til Siemens på Linderud av Winta Eiendom og Orkla.

Publisert Sist oppdatert

Tomten er på 73 mål og har en eksisterende bygningsmasse på 46 000 kvadratmeter fordelt på seks bygg. Den har leietakere som Bravida og Oslo kommune. Partene er enige om å ikke oppgi noen kjøpesum for eiendommen.

Lars F. Windfeldt. Foto: Marius Wiken
Lars F. Windfeldt. Foto: Marius Wiken

– Vi selger fordi vi fikk en henvendelse fra Stor-Oslo Eiendom og denne investorgruppen i Fearnley som startet en dialog. Det er en 100 prosent seriøs kjøpergruppe som har kompetanse og erfaring til å ta prosjektet videre, sier Lars F. Windfeldt i Winta Eiendom til Estate Nyheter.

Les også: Investorer på vei inn i storprosjekt

Sammen med Orkla har han jobbet med en omreguleringsprosess for eiendommen.

– Vi har hatt en veldig positiv prosess med Plan- og bygningsetaten som har skapt sannsynlighet for at det kan utvikles et betydelig antall boliger, sier Windfeldt.

Store planer

Stor-Oslo Eiendom og Fearnley har store planer for eiendommen.

– Vårt mål er å utvikle en liten by i byen, med opptil 150 000 kvadratmeter bolig, kontor og handel. Ambisjonsnivået er høyt, og vi skal ha et særlig fokus på bærekraft, sier adm. direktør Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom.

Mathis Grimstad
Mathis Grimstad

Han har stor tro på Groruddalen som både bolig- og næringsområde.

– Vi ønsker til å bidra til at kommunen lykkes med Groruddalssatsingen, og mener denne tomten kan bli en motor for utviklingen av denne delen av byen. Vi kjenner området godt og har med oss lokale investorer som har samme målsetning for bydelen, sier Grimstad.

– Boligutviklerne har jobbet seg fra Økern og oppover i Groruddalen. Dette er en eiendom som ligger fint til oppe på en høyde ved Linderud, sier Windfeldt.

– Linderud er et veldig spennende område, i stor utvikling og forandring. Her får vi nærhet til både sentrum og marka. Samtidig er det allerede et knutepunkt, med god infrastruktur og egen t-banestasjon, sier Grimstad.

Powered by Labrador CMS