SOLGT: Peab har kjøpt dette prosjektet.
SOLGT: Peab har kjøpt dette prosjektet.

Kjøpte boligprosjekt i Ålesund

Salgsinntektene beregnes til 450 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

For 14 dager siden kjøpte Peab Eiendomsutvikling Nord samtlige aksjer i selskapet Erik Foss AS i Ålesund. Selskapet eier til sammen ca. 13.000 kvadratmeter eiendom i Borgundfjordvegen 70, rett i nærheten av Moa-området, ifølge en pressemelding.

Eiendommene er regulert til boligformål gjennom reguleringsplanen som tilsier ca. 9.700 kvadratmeter – oppunder 100 leiligheter fordelt i tre blokker.

LES OGSÅ: Salget går på skinner

− Vår strategi er å vokse som eiendomsutvikler både på Vestlandet generelt og Sunnmøre spesielt. Derfor er vi veldig fornøyde med at vi nå har overtatt dette prosjektet, sier administrerende direktør Stig T. Johnsen.

Han har stor tro på fortsatt god vekst i regionen og ser svært positivt på dette prosjektets potensial i Moa-området.

LES OGSÅ: Endelig lys i tunnelen

− Vi kommer til å starte med å videreutvikle prosjektet innenfor rammene av reguleringsplanen, og blant annet fokusere på hvilke målgrupper som kan være aktuelle. Vi  ser for oss å lansere prosjektet i markedet mot slutten av 2020 eller i starten av 2021, påpeker han.

Peab som konsern er vel etablert i regionen gjennom entreprenørselskapet Peab K. Nordang, som blir totalentreprenør for utbyggingen som er forventet å starte i andre kvartal 2021.

Hva kjøpesummen ble er ikke oppgitt.

LES OGSÅ: Bygger blokker ti meter fra havet

Fakta:

Prosjektnavn: Borgundfjordvegen 70Byggherre: Peab Eiendomsutvikling NordStørrelse: 9700 m2 BRA-S, ca. 15.000 m2 BTAAntall leiligheter: Ca. 90-100Prosjektvolum salgsinntekt: Ca. 450 MNOKProsjektvolum entreprisekost: Ca. 300 MNOK inkl. mvaByggestart: 2. kvartal 2021Ferdigstillelse: 2023

Powered by Labrador CMS