LANG LEIEAVTALE: Eiendommen har en leieavtale på 10 år med Hallgruppen.
LANG LEIEAVTALE: Eiendommen har en leieavtale på 10 år med Hallgruppen.

Flippet logistikkeiendom til Pareto (+)

Etter å ha kjøpt en logistikkeiendom og fått på plass en langsiktig leieavtale i fjor høst, snudde Fauna rundt og solgte eiendommen til et Pareto-fond.

Publisert Sist oppdatert

Det er eiendommen Karoline Eggens Vei 3 som er det nyeste tilskuddet til eiendomsporteføljen til Pareto Eiendomsfellesskap AS/IS. Eiendommen, som ligger på Lindeberg nord for Oslo, har en langsiktig ti års leieavtale med Hallgruppen AS. De årlige leieinntektene er 5 millioner kroner første år (fra første desember 2019) og med en årlig justering med 100 prosent av endringen i KPI. Leietaker har også en opsjon på forlengelse i ytterligere fem år.

Selger er Fauna Eiendom, som kjøpte eiendommen i fjor. Fauna Eiendom tok over eiendommen da det var klart at leietakeren skulle flytte ut og fikk inn Hallgruppen på en ti års leieavtale. I forbindelse med kjøpet, uttalte Rasmus Os i Fauna Eiendom til Estate Nyheter at med moderniseringen av bygget og den solide leietakeren på plass, bør eiendommen være verdt minst 85 millioner kroner. Det er grunn til å tro at Pareto-fondet betaler noe mer.

– Det ble vesentlig kortere eiertid enn planlagt, men vi gjorde en ikke ubetydelig utviklingsjobb og fant ut at det var riktig for oss å realisere. Vi er svært fornøyd med verdiskapningen og at eiendommen og leietaker har fått en god eier og utleier fremover, sier Rasmus Os til Estate Nyheter.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.