SENTRALE I OSLO URBAN WEEK: Maren Bjerkeng (tv), Rasmus Reinvang, Emelie Tornberg og Erling Fossen.

Tilbake til fremtiden i Kvadraturen

Neste uke arrangeres byutviklingsfestivalen Oslo Urban Week, med fokus på Kvadraturen. – Større og råere enn noen gang, sier OMA-sjef Rasmus Reinvang om arrangementet.

Publisert

Det er fra tirsdag den 24. til torsdag den 26. september at Norges største verksted for byutvikling, Oslo Urban Week, arrangeres på en rekke steder i Kvadraturen i Oslo. Med hovedtemaet «Back to the Future – hva kan vi lære av fortiden når vi utvikler byen for å møte fremtidens behov?», blir det avholdt over 85 forskjellige arrangement på mer enn 35 ulike lokasjoner.

– Oslo Urban Week har i år et uhyre sterkt program og blir større enn noen gang. Det er helt rått at alle Oslos toppolitikere innen byutvikling stiller opp på arrangementer. OMA-medlemmer setter viktige tema som ombruk, byrom og sosial bærekraft på dagsorden. Aktører som DOGA, Plan- og bygningsetaten og Panta Rei Danseteater er også med i programmet. Og vi skal kåre både tiårets arkitektkontor og dele ut OMA Awards. Takk til alle som har stått på for å få til dette. Jeg våger påstanden at byen ikke blir den samme igjen, etter årets Oslo Urban Week, sier Rasmus Reinvang, daglig leder i Oslo Metropolitan Area (OMA.

Oslo Urban Week arrangeres i år av OMA i samarbeid med et vertskap av byutviklingsaktører i Kvadraturen, ledet av Emelie Tornberg (strategisk rådgiver i Entra). Maren Bjerkeng (utviklingsdirektør i Aspelin Ramm) har vært leder for programkomiteen. Erling Fossen har vært prosjektleder for vertskapet og pisket opp aktivitet og arrangementer i Kvadraturen.

Det blir også delt ut en rekke priser. OMA Awards skal kåre Årets byhelt, Årets bylivsprosjekt og Årets transformasjonsprosjekt og

De nominerte

Årets byhelt:

- Dana Jdid (Baba Bar)

- Hilde Lundgård (Aftenposten)

- Øystein Aurlien (Tullinsamarbeidet).

Årets bylivsprosjekt:

- Torggata 2014-2024 (Bymiljøetaten, Sweco og Torggata gateforening)

- Kristparken (Bydel St. Hanshaugen og SOLA)

- St. Halvards gate 33 (Natural State AS, Gamlebyen Eiendom AS og Gamlebyen Loft).

Årets transformasjonsprosjekt:

- Carls (ORO Eiendom og KIMA arkitektur)

- Ambassaden (Fredensborg, Lundhagem, Atelier Oslo, Paulsen & Nilsen og SLA)

- Filipstad Brygge 1 (Storebrand, Grape Architects og SOLA).

Juryen for OMA Awards 2024 består av: Elias Heiberg (Møller Eiendom), Emil Paaske (Agate), Johanne Borthne (Powerhouse Company), Maria Kielland Krag (Byantikvaren).

Tradisjonen tro blir det også i år arrangert Fight Club, som kårer årets byutvikler etter å ha blitt grillet av en både saklig og usaklig Erling Fossen.

Utgangspunktet for årets Fight Club er at 15 utviklere ble stilt spørsmålet «Hvilket arkitektkontor mener du i sterkest mulig grad har bidratt til å forme byutviklingen i Oslo på en positiv måte de siste 10-årene?».

De seks kontorene med flest stemmer var Mad arkitekter, Haptic Architects, A-lab arkitekter, Nordic Office of Architecture, Rodeo Architects og Grape Architects.

De tre utvalgte finalistene er Rodeo, Mad og Nordic Office of Architecture, som skal grilles og utfordres av Erling Fossen, før en vinner kåres av en jury bestående av Ellen de Vibe, Egil André Mortensen fra Vedal og Kristian Ahlmark fra SHL.

 

Powered by Labrador CMS