NY SATSING: Lars Eirik Ulseth har fått med seg Ingrid Pay, Katrin Sonntag og Dorotea Nenadovic til det nye arkitektfirmaet COERA.

Tidligere TAG-topp starter arkitektfirma – lover å øke prosjektmarginene til utviklerne

Tre år etter salget av TAG Arkitekter, er Lars Eirik Ulseth i gang igjen med et nytt arkitektkonsept. – Vi skal løfte prosjektmarginene med minst 10 prosent, samtidig som boligene blir bedre, sier en offensiv Ulseth.

Publisert Sist oppdatert

Det nye selskapet, som har fått navnet COERA, har fått med seg håndplukkede arkitekter og markedsfolk.

– «CO» viser til tettere samspill mellom de ulike fagfolkene i bransjen. «ERA» representerer det nye, blant annet arkitekter som tar større ansvar for prosjektøkonomi og boligkjøperes behov, sier Ulseth.

Han mener nye krav fra oppdragsgiverne vil kreve effektive prosesser og mer samarbeid mellom arkitekter, utbyggere, entreprenører og meglere. Samtidig kan kunstig intelligens og digitalisering, sammen med spisskompetanse, gjøre det mulig for arkitektene å jobbe mer detaljert uten å miste oversikt over eller kontroll på helheten.

Dette er teamet:

Lars Eirik Ulseth gründet og drev arkitektkontoret TAG i 12 år før det ble solgt til Sweco i 2020. Medgründer av Parallelo i 2019.

Dorotea Nenadovic er en av arkitektene som står bak software-selskapet Parallelo. Hun vil både jobbe som matematisk tenkende arkitekt i COERA samtidig som hun fortsetter som «regelsetter» i Parallelo.

Katrin Sonntag har tidligere jobbet med Dorotea og Lars Eirik i TAG arkitekter. Hun har vært prosjektleder for store bolig- og næringsprosjekter, og har tro på at effektive prosesser og smarte verktøy vil frigjøre tid til å jobbe med materialer, fasadekonsepter, farger og uttrykk.

Ingrid Pay har tidligere jobbet i arkitektkontoret Lund + Slaatto og har jobbet med mange store bolig- og områdeutviklingsprosjekter

Helena Miler er arkitekt og interiørarkitekt og har jobbet spesielt mye med design og compact living

Ove Kvalsvik er markedsanalytiker og leder av Parallelo. Han representerer nye metoder for behovsbasert og brukerstyrt boligutvikling.

Ann Kristin Mathiassen er grafisk designer og utgjør sammen med Kvalsvik selskapets markedsanalyse- og innsiktsavdeling.

– Jeg tror tettere samspill mellom arkitekt og oppdragsgivere rundt brukerkrav, marked og prosjektøkonomi er noe vi vil se mye av fremover.

Da Lars Eirik Ulseth trakk seg ut av TAG Arkitekter, hadde han allerede startet opp proptech-selskapet Parallelo, et software-selskap som leverer parametervektøy til arkitekter og boligutviklere.

– Vi tilbyr fastpris på alle oppdrag. Verktøy som Parallelo gjør at vi sparer mye tid i tegnearbeidet. Den tiden bruker vi til å teste flere alternative løsninger i alt vi gjør. Resultatet blir bedre arkitektur, sier Ulseth.

Han har fått med seg arkitekttrioen Dorotea Nenadovic, Katrin Sonntag og Ingrid Pay, som alle har lang erfaring fra store boligprosjekter.

– Vi tror arkitekturen blir best om vi planlegger bedre, snakker mer med de som skal bo eller jobbe der vi utvikler nye byer, prosjekter og ikke minst leiligheter.

I tillegg har han med markedsanalytiker Ove Kvalsvik, som er leder av Parallelo, og grafisk designer Ann Kristin Mathiassen.

– Vi ser ingen arkitektkontor i bransjen i dag som både aktivt bruker teknologi og jobber tett på kunder og marked. Vi tror det er smart å starte nytt kontor når bransjen sliter og må gjøre ting litt bedre, sier Ulseth.

Powered by Labrador CMS