Aktuelt:

VANT PRIS: Leif Tore Isaksen og Martin Hagen i Sweco tok i mot prisen fra Christopher Hasbrook (til venstre).
VANT PRIS: Leif Tore Isaksen og Martin Hagen i Sweco tok i mot prisen fra Christopher Hasbrook (til venstre).

Sweco vant tre priser for Mjøstårnet

Sweco vant tre priser for prosjekteringen av Mjøstårnet under CTBUH-konferansen i Chicago.

Publisert

Det er under den årlige konferansen CTBUH (Council on Tall Buildings and Urban Habitat) i Chicago, som samler bygg- og rådgiverbransjen fra hele verden, at Sweco stakk av med de tre prisene.

Sweco vant både prisen Life Safety Design Award 2022 og Overall Category Winner i kategorien Life Safety. I tillegg fikk Sweco publikumsprisen «Audience Award» i samme kategori for arbeidet de har gjort innen brannprosjektering på Mjøstårnet. Med det gjorde Sweco rent bord i kategorien Life Safety, og vant alle prisene i kategorien.

– Vi er selvsagt utrolig glade, og veldig positivt overrasket, over å ta med oss hele tre priser hjem fra Chicago! Prisene er en anerkjennelse av arbeidet vi har lagt ned for Mjøstårnet, og jeg håper at vårt arbeid kan være til inspirasjon, sier Leif Tore Isaksen, fagsjef for brann og sikkerhet i Sweco.

Sweco vant prisene for å ha utviklet et nytt verktøy for å verifisere at bygget ivaretar kravene som norske myndigheter har satt i regelverket. Verktøyet er videreutviklet fra metodikk gitt av eurokoder, og basert på blant annet branntester som ble utført i forbindelse med prosjekteringen av Mjøstårnet. Metoden gjør det mulig å undersøke hvor mye brannlast bygget tåler og hvor mye synlige trekonstruksjoner som kan tillates.

CTBUH er en internasjonal non-profit organisasjon med fokus på urbanisering, bærekraft og høyhus. Organisasjonen har fokus på høye bygninger i hele verden. Over tusen delegater og nesten 400 selskaper fra alle verdens hjørner deltok årets konferanse.

Powered by Labrador CMS