Aktuelt:

URBANE FORSKERE: Aspelin Ramm og Sweco har leid inn Kaveh Kawousi, Henriette Helverschou Hagen, Martin Andresen, Louise Holsing Odden, Una Mørch-Thoresen og Eirik Bruun til å forske på byutvikling.
URBANE FORSKERE: Aspelin Ramm og Sweco har leid inn Kaveh Kawousi, Henriette Helverschou Hagen, Martin Andresen, Louise Holsing Odden, Una Mørch-Thoresen og Eirik Bruun til å forske på byutvikling.

Studenter utforsker kontorets plass i nabolaget

I sommer skal seks studenter utforske hvordan kontorarbeidsplasser bedre kan tilpasses nabolag og et funksjonelt byliv.

Publisert

For femte året på rad arrangerer at Aspelin Ramm og Sweco sommerstudentprosjekter for noen studenter. I år skal de seks undersøke hva virksomheter må bidra med for å rettferdiggjøre sin okkupasjon av byens beste tomter, ifølge en pressemelding.

Byene våre endres i retning et grønt skifte, som arbeidslivet. Hvordan kan disse to utviklingsretningene spille bedre på lag og bidra til god byutvikling? I to måneder skal studentene undersøke hvilken rolle kontorbyggene har i nabolagene sine, og utforske hvilke funksjoner de kan tilby utover å være bare kontor. De skal også finne ut hvilke forventninger vi har til næringsbyggenes rolle i fremtidens nabolag, og hvilke krav utviklere og leietakere bør stille til seg selv når de bygger slike.

– Byene våre er preget av monofunksjonelle, introverte og lukkede kontorbygg. Spørsmålet er om det må være sånn – eller finnes bedre måter, for alle parter, å legge til rette for kontorarbeidsplasser i fremtiden? Studentene skal finne ut av hvordan vi kan tenke nytt om kontoret som arbeidsplass og funksjon, som er mer inkluderende i nabolaget, mer attraktive for arbeidstakere og ikke minst, legger bedre til rette for innovativ tilstedeværelse, sier Kenneth Dahlgren som sjef for byutvikling og miljø i Aspelin Ramm.

Samler innsikt fra byen

De seks studentene med bakgrunn fra blant annet arkitektur, landskapsarkitektur, byutvikling og samfunnsgeografi, skal sjekke ulike nabolag i Oslo der det utvikles næring akkurat nå. De skal samle innsikt gjennom byvandringer på Grønland, Økern, Vika og Skøyen.

– Kontorets plass i byene og nabolagene våre er i endring. Etter to år på hjemmekontor er det aktuelt å spørre hvilken rolle kontoret skal ha i fremtiden – både for bedriftene som bruker dem og for nabolagene, sier Johannes Goa Ludvigsen som er fagansvarlig for prosjektet og avdelingsleder for samfunnsplanlegging i Sweco.

Nytt hovedkontor i nytt nabolag

Sweco flytter selv inn i nytt hovedkontor på Grønland i Oslo i 2024, og skal bruke sin ekspertise til å utvikle nabolaget der.

– Vi ønsker å bruke kunnskapen fra studentene for å bli den beste naboen vi kan for innbyggerne på Grønland, poengterer Ludvigsen.

– Også for Aspelin Ramm, med flere spennende utviklingsprosjekter på trappene, er det svært verdifullt med input fra studentene som kan gjøre oss i stand til å tenke nytt rundt hvilken rolle næringsfunksjoner kan ha i våre prosjekter og hjelpe oss med å tøye strikken enda lengre, supplerer Dahlgren.

Resultatet av undersøkelsene blir gjort tilgjengelig for alle interesserte, samt presenteres blant annet på Oslo Urban Week i september.

Powered by Labrador CMS