Aktuelt:

UTVIKLING: Slike ser den nye eieren for seg det ene prosjektet.

Stor-Oslo Eiendom med storkjøp

Porteføljen består samlet av ca. 17.000 kvadratmeter bolig og den nye eieren tar sikte på å utvikle til sammen 200 leiligheter.

Publisert

- Vi kjenner området godt og har bygget flere prosjekter i nabolaget. Vårt mål er å kunne legge nye boliger ut i markedet allerede i løpet av året, sier administrerende direktør Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom i en pressemelding.

Dette er eiendommene selskapet har sikret seg og skal utvikle i tiden fremover:

• Hofgaards gate består av ca. fire mål tomt og ble detaljregulert i 2020 med godkjennelse av 6.000 BRA ny boligbebyggelse (ca. 70 enheter). I dag står det to næringsbygg i to etasjer og en eldre tomannsbolig på eiendommen.

• Skramstadkvartalet består av ca. 3,3 mål tomt og det pågår detaljregulering for ca. 7.600 BRA bolig (ca. 90 leiligheter), med mulighet for noe næring på bakkeplan. I dag består eiendommen av variert næringsbebyggelse og en eldre tomannsbolig. Denne eiendommen skal utvikles i samarbeid med Oxer Eiendom.

• Ilebergveien består av ca. 3,9 mål tomt som er avsatt til boliger i kommuneplanen. I dag står det et kontorbygg med fire etasjer der.

- Vi er glade for at vi endelig er tilbake i Drammen med flere boligprosjekter, og gleder oss til et samarbeid med Oxer Eiendom som vi kjenner godt fra før, påpeker Grimstad.

Hva han måtte ut med for å sikre seg disse eiendommene, sier meldingen intet om.

Sentrumsutvikling

Selgerne av de tre sentrumsprosjektene i Bragernes bydel er Glitre Bolig som i lang tid har utviklet flere prosjekter i Drammen-området, samt Risto som eier halvparten av Hofgaards gate.

- Vi eier flere boligprosjekter i Drammen sentrum som er under utvikling, og vi vil fortsette vår rolle som en av Drammen sentrums største boligutviklere, sier administrerende direktør Morten Corneliussen i Glitre Bolig.

Carnegie og Deloitte har bistått selger i transaksjonen, mens Haavind har bistått som kjøpers rådgiver.

Powered by Labrador CMS