BETALTE 38 MILLIONER: Stefan Strandberg betalte 38 millioner kroner for leiligheten i 2020.

Stefan Strandberg vil dele opp penthouseleilighet på Aker Brygge

Vålerenga-spilleren kjøpte leiligheten av hotelleier Åsmund Haare. Oppdelingen kan gi 2 leiligheter på henholdsvis 192 og 175 kvadratmeter.

Publisert Sist oppdatert

I 2020 kjøpte Stefan Strandberg penthouseleiligheten til Åsmund Haare på Aker Brygge for 38 millioner kroner. Finansavisen skrev da at Strandberg kun en uke etter kjøpet fikk et tilbud på 45 millioner kroner, men at fotballproffen skal ha takket nei.

Strandberg spilte 49 kamper for Vålerenga fra 2009 til 2012, og var deretter i Rosenborg (79 kamper) frem til 2015. Da han forlot RBK gratis i 2015, skrev Adresseavisen at han som Krasnodar-spiller i Russland ble en av Norges best betalte fotballspillere.

Strandberg kom fra det italienske laget Salernitana til Vålerenga igjen sommeren 2022, og sist søndag ble det nedrykk til OBOS-ligaen etter tap mot Kristiansund på straffesparkkonkurranse.

Leiligheten som Strandberg kjøpte i 2020, var opprinnelig tre enheter. Disse ble slått sammen til først to og senere én leilighet i 2007.

Nå har Borhaven Arkitekter bedt om forhåndskonferanse byggesak hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for leiligheten. Av henvendelsen til etaten fremgår det at nåværende eier ønsker å tilbakeføre til situasjonen før 2007, med to boenheter. 

Skissene som arkitektselskapet har sendt til PBE, viser at den omsøkte inndelingen vil gi to leiligheter med bruksareal på henholdsvis 191,8 og 175,1 kvadratmeter.

I henvendelsen til PBE skriver Borhaven Arkitekter at de «ønsker ikke å oppgi tiltakshaver ennå», men det er ingen tvil om at det er Strandbergs leilighet dette gjelder. Estate Nyheter har forsøkt å få kommentar fra Strandberg via arkitekten, men har ikke lykkes.

Bygningen på Aker Brygge er på 8 tellende etasjer med 120 leiligheter i tillegg til næringslokaler.

Powered by Labrador CMS