FØRST: Løkkeveien 103 i Stavanger er totalrenovert på et høyt nivå.

Smedvig i Stavanger er først i Norge med platinum-nivå

Rehabiliteringen av det klassiske kontorbygget fra 1986 ble avsluttet i år.

Publisert Sist oppdatert

Smedvig Eiendom har blitt tildelt Well Core Certification på Platinum-nivå for sitt rehabiliteringsprosjekt i Løkkeveien 103 i Stavanger. Det er International Well Building Institute (IWBI) som står bak denne utmerkelsen. Well er et rammeverk for å identifisere, måle, verifisere og følge opp byggkvaliteter som påvirker helse og velvære for dem som bruker bygget, ifølge en pressemelding.

– Vi bruker over 90 prosent av tiden vår i bygninger, og for oss er det viktig at menneskene som er inni og utenfor bygningene våre trives og får en positiv opplevelse. Høyere trivsel gjør at effektiviteten øker, noe som bidrar til økt verdiskaping for leietakerne, sier Rune Augenstein som er direktør for teknologi og innovasjon i Smedvig Eiendom.

Konkurrerer med hjemmekontoret

Løkkeveien 103 har huset Smedvigs hovedkontor i 1980-tallet, men for et par år siden ble det kjent at de skulle flytte til Øvre Strandgate 123. Samtidig gikk Norske Shell ut med at de skulle inn i nettopp Løkkeveien, der de har holdt hus siden januar i år.

– Hovedmålet vårt var å utkonkurrere hjemmekontoret. Vi ønsket at ansatte skulle foretrekke å komme hit i stedet for å jobbe hjemmefra. Vi har holdt til her i seks måneder og har en veldig høy tilstedeværelse. Daglig bruk er så høy som 70-80 prosent, sier Sjur Berggraf som Norske Shells prosjektleder for det nye kontoret.

Han mener dette viser at bygget fungerer godt og at de ansatte trives godt.

– Det fysiske arbeidsmiljøet har en positiv effekt på samarbeid og menneskelig samhandling. De åpne rommene lar oss se mer til hverandre. Akustikken er også designet for å skape et hyggelig miljø, men totalt sett er det helheten som fungerer for oss, påpeker han.

Powered by Labrador CMS