Content

Kontrazten i Kvadraturen
Kontrazten i Kvadraturen

Slik blir Kontrazten – Oslo's mest kontrastfylte kontorbygg

Nå åpner Clemens Eiendom dørene til Kontrazten i Kvadraturen – to unike kontorbygg i ett. Men dette blir ingen vanlig arbeidsplass. Sammen med Facility Management-leverandøren Toma skal de skape hotellfølelsen på jobb, og legge til rette for at bygget blir brukt både i og utenfor arbeidstiden.

Det var Facility Management-leverandøren Toma som trakk det lengste strået da Clemens Eiendom så etter en samarbeidspartner til Kontrazten-prosjektet. Med en visjon om å gi mennesker en bedre arbeidsdag er Kontraztens første bygg i Fred Olsens gate 1 nesten fylt opp, og 6 bedrifter er på plass i bygget i løpet av januar 2023. I Rådhusgata 1-3 er det pågående prosesser for å fylle opp med leietagere i 2026.

– Det er utrolig stas at vi ble valgt som samarbeidspartnere, og vi er svært ydmyke for den tilliten vi har fått av Clemens Eiendom. Vi streber alltid etter å levere et konsept som treffer markedet og gjøre kontorbygg mer attraktivt for å hjelpe kunden med å nå sine mål. Det tror og håper jeg vi har fått til med Clemens Eiendom og Kontrazten, sier Christer Gavelli, konserndirektør FM og Mat & Drikke i Toma.

Mer enn bare andeconfit og fancy lokaler

Et godt samarbeid er en forutsetning for å lykkes, og særlig i større prosjekter som Kontrazten. Da må alle parter være involvert tidlig i prosessen, mener Christer.

– For å kunne skreddersy servicetilbudet til kundens behov og konsept må vi være tidlig på ballen. Jo tidligere vi blir enige om hvilke fasiliteter som skulle være på plass, jo bedre. Det er på den måten vi kan jobbe ut gode løsninger som sikrer trivsel, lønnsomhet og inspirasjon blant gjester, ansatte og leietakere, sier han.

Christer legger til at god mat og attraktive lokaler er viktige elementer for å trekke bedrifter til kontorbyggene. Det er likevel mer som skal til i dagens kontor- og utleiemarked.

– Det er mer enn bare andeconfit og fancy lokaler som skal til for å overbevise bedrifter i dag om å leie kontorer. Det er summen av mattilbudet, lokalet, sosiale møteplasser, sømløse digitale løsninger og andre tilrettelagte fasiliteter, som vil tilføre det lille ekstra. Målet vårt er at de ansatte skal føle stolthet og tilhørighet til arbeidsplassen, og da må hver minste detalj være på plass, sier han. Lars Simen Paulgaard i Malling & Co er kommersiell utleieansvarlig i Kontrazten. Han kan bekrefte at et solid servicetilbud veier tungt på vektskåla når bedrifter skal signere leiekontrakt.

– Noe som er viktig for flere arbeidsgivere, og som har blitt enda viktigere etter pandemien, er å trekke sine ansatte tilbake til kontoret. Mat er selvfølgelig et viktig og attraktivt parameter, men det må mer til for å bli over tid. Da kan et helhetlig servicetilbud være å foretrekke, sier han.

Gammel sjel i ung kropp

Clemens Eiendom er godt i gang med å forvandle to kontorbygg i Kvadraturen, et i Fred. Olsens gate 1 og et i Rådhusgata 1–3. Sistnevnte ferdigstilles i 2026 og vil rehabiliteres som et flunkende nytt bygg. I kontrast vil bygget i Fred. Olsens gate 1 bære med seg den lange og unike historien til bygget videre – dette under det passende navnet: Kontrazten.

– Fred. Olsens gate 1 er et tradisjonsrikt bygg med sjel i veggene. Vi har valgt å bevare mye av den historiske arkitekturen til bygget, mens Rådhusgata 1–3 skal gjennom en totalrenovering. Vi har sett styrken i det å la oss inspirere av motsetninger, og vi har gjort det til bærebjelken i Kontraztens ytre og indre identitet, forteller Marius Leiddal, prosjektsjef i Clemens Eiendom og gårdeier av Kontrazten.

Tross for at eldre elementer skal bevares, skorter det ikke på bærekraftstiltak. Dette er helt avgjørende i det lengre løp – både for kloden og næringsbyggene, ifølge gårdeieren.

– Med den anerkjente BREEAM-sertifiseringsnivå i begge bygg, stiller vi høye krav til godt inneklima, lysforhold og andre helsefremmende tiltak. Med Toma sitt initiativ KUTTA, sørger vi i tillegg for å levere sunne, næringsrike og lokale råvarer i sesong. Toma har fokus på mindre matsvinn og lavt klimafotavtrykk i alle ledd av matproduksjonen, noe som er med på å støtte opp under våre mål med prosjektet, sier Marius.

En møteplass for alle

Et viktig holdepunkt for Clemens Eiendom har vært å tiltrekke folk til lokalene både i og utenfor arbeidstid. Uten å røpe for mye, kan Marius fortelle at det er mye spennende i vente – også for publikum.

– Kontrazten er først og fremst et kontorbygg for leietakerne våre og deres gjester, men det har også vært viktig for oss å åpne opp for Oslofolk og andre i hovedstaden. Går du forbi Kontrazten på gata, vil du oppdage en innbydende plass på dag- og kveldstid. Det er bare å glede seg, avslutter han.


Powered by Labrador CMS