Bolig:

FRITID: Nå går det mot byggestart for dette anlegget.

Skal bygge fritidsleiligheter for 237 millioner i fjellheimen - i første trinn

Oppdraget innebærer 50 enheter i tre bygg over et underjordisk garasjeanlegg.

Publisert

Mosetertoppen Skistadion og Vestsiden Utvikling har gitt Veidekke oppdraget med å bygge første byggetrinn på Mosetertoppen Skistadion på Hafjell i Øyer kommune.

Kontrakten er verdt 237 millioner kroner før moms ifølge en pressemelding.

Mosetertoppen Skistadion blir et kompakt anlegg med restaurant, dagligvare­butikk, sportsbutikk, treningsstudio og skøytebane. Prosjektet skal bygges rett ved langrennsløypene og alpinanlegget, og får totalt 97 leiligheter fordelt på seks bygg, 2.100 kvadratmeter næringsarealer og et garasjeanlegg på 6.800 kvadratmeter. kPå dekket over parkeringen opparbeides med blant annet et torg mellom husene.

Leilighetene måler fra 19 til 93 kvadratmeter og er priset mellom 1,99 og 8,25 millioner kroner. Dessuten forplikter kjøperne seg til å leie parkeringsplass for 1.000 kroner måneden.

Energieffektivt

- Vi har hatt en utviklingsfase i halvannet år i godt samspill med utbygger og arkitekt. Da er vi selvfølgelig veldig fornøyde med at vi kan sette i gang med byggearbeidene, sier distriktsleder Geirmund Østvold i Veidekke Bygg Indre Østland.

Prosjektet er utviklet med vekt på bærekraft og energieffektive løsninger. Det betyr utstrakt bruk av tre, lavkarbonbetong, reduserte stålmengder og et bergvarmeanlegg som skal levere vannbåren gulvvarme til det meste av varmebehovet.

Grunnarbeidene på tomta er i gang, og selve byggingen starter om kort tid. Planlagt ferdigstillelse er i løpet av 2024.

Powered by Labrador CMS