Bolig:

TUN: Hyttene skal bygges rundt flere tunaktige felter.

Ved denne golfbanen er det nå klart for 150 nye hytter

Politikerne lyttet til kommunedirektøren, og banket gjennom planen for det nye hyttefeltet.

Publisert

Tilbake i 2019 sendte selskapet Hemsedal Hyttetomter inn et planinitiativ med tanke på å etablere et nytt hyttefelt øst for eksisterende golfanlegg og hytteområde i Hemsedal Golf Alpin. Dette er ca. halvannen mil fra sentrum.

Planen la til rette for opptil 150 hytter fordelt på 121 hytter og 29 tomter med tilhørende infrastruktur. Den inkluderer også et eksisterende klubbhus i tilknytning til golfbanen, og utgjør totalt om lag 170 mål.

- Planområdet består i hovedsak av skogsareal ca. 565-600 meter over havet. Ny bebyggelse vil fremstå som en naturlig utvidelse av Golf Alpin som hytteområde og golfanlegg. Siden området ligger i tilknytning til golfanlegget er et ønske om å opprettholde et relativt høyt antall enheter da det genererer trafikk til golfanlegget, skriver plankonsulent HRP blant annet.

Da kommunestyret behandlet saken forleden, ga de utviklerne grønt lys.

Kompakte hytter

- Vi forventer å få avklart avløpsituasjonen som planlagt i løpet av november. I dagens marked skal man være veldig forsiktig med å snakke om horisont, men vi håper å komme i gang med prosjektet neste å. Det er i alle fall det vi rigger for, sier styreleder Per Arvid Andersen i Hemsedal Hyttetomter.

150 hytter i Hemsedal selges ikke på en sesong, der skal utviklerne dele opp prosjektet i passende biter. Men Andersen melder uansett om hyggelig interesse allerede.

- Alle vet at markedet kommer til å ligge nede en periode, og det lever vi godt med, men det er klart interessen vil øke bare vi får orden på det igjen. Folk fra både Østlandet og Vestlandet har vist interesse, mange mennesker fra Bergen for eksempel har hytter her, påpeker han.

Utviklerne legger opp til to typer hytter.

- Den vi kaller sportshytta og har bygd flere av i området fra før av, har en grunnflate på 55-60 kvadratmeter med et totalt målbart areal på 75-80. Vi ser for oss at den tar hovedtyngden av totalantallet. Også den andre typen har vi solgt mange av, med 70 kvadratmeter grunnflate og over 100 kvadratmeter målbart areal. Det er i alle fall dette vi legger opp til, men verden kan jo endre seg, sier han.

Andersen legger dessuten til at ingen av hyttene blir spesielt dyre.

- Nivået ligger på mellom 3 og 4,5 millioner kroner, eller i alle fall under 5 millioner. Det er en pris mange har råd til å betale. Enn så lenge vet vi ikke hva vi skal gjøre med tomtene, sier Andersen.

Powered by Labrador CMS