Bolig:

STORT: Her skal det bygges boliger og næring for mer enn en halv milliard.

Skal bygge boliger for over 500 mill ved sjøen

Kontrakten gjelder 90 leiligheter, parkeringshus samt å rehabilitere eksisterende næringsarealer.

Publisert

Nøsted Brygge Bolig og Drammen Næringsparker valgte Vestviken Entreprenør som totalentreprenør for Nøsted Brygge ved Drammensfjorden. Kontrakten har en verdi på over 500 millioner kroner ifølge en pressemelding.

Nøsted Brygge somligger innerst i Drammensfjorden skal gjennomgå en større transformasjon og utvikling. De eldre næringsarealene skal delvis rives og rehabiliteres, og 90 leiligheter skal bygges nye som påbygg og nybygg i opptil sju etasjer. Det skal også gjøres plass til parkeringsarealer i boligbygget samt et frittstående parkeringshus for næringsarealene.

Svært godt salg

- Etter mange år med planlegging og reguleringsarbeid er endelig prosjektet en realitet. Det har fra første stund vært mange interessenter. Fra prosjektet ble godkjent har vi solgt 75 prosent av boligene. 20 leiligheter gjenstår, sier daglig leder Jan Erik Hansen i Nøsted Brygge Bolig.

Leilighetene i prosjektet spenner fra 55,5 til 160,5 kvadratmeter og er priset til mellom 3,7 og 14,9 millioner kroner. De som nå ligger ute for salg spenner er mellom 56 og 143 kvadratmeter store med priser fra 4,6 til 14,9 millioner kroner. Dette inkluderer en plass per leilighet i felles lukket garasjeanlegg.

Før rive- og byggearbeidene starter skal det utføres omfattende sikring av grunnen. Byggene blir basert på forskjellige byggemetoder og fundamenteres på pilarer og pæler til fjell. Plasstøpte konstruksjoner skal brukes i størst mulig grad, mens prefabrikkerte elementer og andre lettere konstruksjoner skal brukes hvor eksisterende fundamentering tilsier det.

I rett tid

For Vestviken Entreprenør kommer dette prosjektet på et gunstig tidspunkt, markedsutsiktene tatt i betraktning.

- Vi har nylig avsluttet Svelvigen Brygge med 90 boenheter og stor suksess. Pålsøya Park, med til sammen 220 boenheter, går i kontinuitet et par år til og Nøsted Brygge vil pågå to, tre år fremover. Det vil sikre alle våre ansatte og hjelpe våre samarbeidspartnere i de tider vi går i møte, sier daglig leder Stig A. Berg.

Powered by Labrador CMS