Bolig:

VED HASLELINJE: Rett utenfor det nordvestlige hjørnet av HasleLinje ligger den 6,2 mål store tomten, som nå skal utbygges.

Dette prosjektet fikk gjennomslag for 148 nye boliger

Haslevangen 14 Eiendom AS var nær ved å miste et bruksareal på 1.590 kvadratmeter i prosjektet. Til slutt endte imidlertid selskapet opp med 148 boliger.

Publisert

I 2014 ble det bestilt oppstartsmøte for hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Haslevangen 14, der hovedintensjonen er å fullføre transformeringen av HasleLinje fra industri og kontor til et helhetlig bolig- og næringsområde.

Det er Höegh Eiendom og AF Gruppen som utvikler HasleLinje – det tidligere tapperiet og produksjonsanlegget til Vinmonopolet på Hasle. Rett utenfor det nordvestlige hjørnet av området ligger det en tomt på 6,2 dekar, som eies av Haslevangen 14 Eiendom AS. Største aksjonær i dette selskapet er Moro AS.

- Vi kom inn i prosjektet i 2016, altså 2 år etter at det ble bestilt oppstartsmøte. Totalt har reguleringsprosessen dermed tatt 8 år. Prosessen har tatt lang tid, men nå er vi glade for at planen er vedtatt, sier Kristin Mortensen i Moro AS.

- Dette blir et flott prosjekt på en fin og solrik tomt, med torg og fine utearealer som knytter den eksisterende bebyggelsen sammen på en god måte. I tillegg tar vi bort bilbasert virksomhet fra området ved transformasjonen fra næring til bolig, sier Kristin Mortensen i Moro AS.

PBE anbefalte ikke planforslaget, og utarbeidet et eget alternativ med en utnyttelse på 10.500 kvm BRA. Dette var 1.590 kvm mindre enn forslagsstillers alternativ på 12.090 kvm, hvorav 300 kvm er utadrettet virksomhet.

Etaten var positiv til hovedstruktur og formål i planforslaget. Samtidig mente PBE at planforslaget burde lagt rammene for et større bidrag til området ved å sette av større areal til torget. PBE mente også at planforslaget ga en for høy utnyttelse og høyde på bebyggelsen i forhold til stedet og den omkringliggende bebyggelse.

PBE fikk imidlertid ikke flertall for sitt forslag i Oslo bystyre.

Powered by Labrador CMS