Aktuelt:

LYSNING: Sverre Molvik i Selvaag Bolig ser byggekostnader som har stabilisert seg og et marked som er blitt bedre.

Selvaag Bolig ser bedre nyboligmarked

Boligutvikleren solgte 154 nye boliger i første kvartal og melder om bedring i markedet.

– Nyboligmarkedet har vært utfordrende de to siste årene med høye byggekostnader og høye levekostnader. Vi har likevel klart å holde ordrereserven på et nivå som sikrer resultater fremover, og opplever nå at byggekostnadene har stabilisert seg og at markedet har blitt bedre. Dette vil kunne gjøre det mulig å byggestarte flere prosjekter fremover. Salget i første kvartal var det beste siden første kvartal 2022, sier adm. direktør Sverre Molvik i Selvaag Bolig.

Selskapet solgte 154 nye boliger i første kvartal, hvorav netto justert for eierandeler og partnerskap var 139. Det ble overlevert 179 boliger. Bruttosalget hadde en salgsverdi på 868 millioner kroner, mens nettosalget hadde en salgsverdi på 760 millioner. Selskapet satte i gang byggingen av 123 boliger (netto) og ferdigstilte 236 boliger (netto).

Selvaag Bolig hadde driftsinntekter på 628 millioner kroner (IFRS) i kvartalet og et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) justert for finanskostnader på 106 millioner. Det gir en margin på 16,9 prosent.

– Markedsforholdene tatt i betraktning var det gode resultater i kvartalet. Vi lykkes blant annet fordi vi alltid inngår fastpriskontrakter for bygging som inkluderer lønns- og prisstigning. Det gir oss god kostnadskontroll, sier administrerende direktør Sverre Molvik.

Powered by Labrador CMS