KAN BLI BOLIGER: Selvaag Bolig har jobbet med reguleringen av Kjelsåsveien 161.
KAN BLI BOLIGER: Selvaag Bolig har jobbet med reguleringen av Kjelsåsveien 161.

Selvaag Bolig blir med på Radiofabrikken-gevinsten

Boligutvikleren Selvaag Bolig har jobbet med reguleringen av Kjelsåsveien 161 og får sin del av gevinsten når Eiendomsspar nå kjøper eiendommen av et UNION-fond.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere i dag ble det kjent at Christian Ringes’ Eiendomsspar kjøpe den gamle radiofabrikken på Kjelsås, med adressen Kjelsåsveien 161 av UNION Real Estate Fund I. Eiendommen huser i dag kontorer, produksjonsfasiliteter og laboratorier for Abbott. Men allerede i 2015 inngikk UNION en opsjonsavtale om salg av Kjelsåsveien 161 med Selvaag Bolig, som de seneste årene har jobbet med regulering av eiendommen.

– Vi gjorde en avtale med Selvaag Bolig i 2015. Eiendommen har en leietaker som er svært solid og som kan være der lenge. Nå har vi reforhandlet avtalen med Selvaag i forbindelse med salget. Vi fikk en god pris, så vi tjener begge penger på å gjøre dette, sier Lars Even Moe i UNION Eiendomskapital.

Han kan ikke gå inn i detaljer om avtalen som ble gjort med Selvaag Bolig.

I juni 2019 bestilte Kristin Jarmund Arkitekter oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Kjelsåsveien 161, som tidligere huset Tandberg Radiofabrikk. Bestillingen ble sendt på vegne av Selvaag Bolig.

– Hensikten med reguleringsplanen er å legge til rette for utvikling av eiendommen fra industri til bolig, sikre bevaring av utvalgte deler av Tandberg Fabrikker, samt sikre private og allment tilgjengelige utearealer, fremgår det av planforslaget, som ble lagt ut på offentlig ettersyn i mai 2021.

Selvaag Bolig lanserte der to forslag for Radiotomten. Begge forslagene rommer 240 boliger, men PBE mener ingen av dem ivaretar områdets karakter og kulturminnene i planområdet.

Viseadm. direktør Sigurd Stray i Eiendomsspar forteller at selskapet har kjøpt eiendommen basert på en lang leiekontrakt.

– Vi skal ha et møte med Selvaag Bolig for å se på hva de har gjort, og vi skal også være med på et møte med kommunen. Vi har kjøpt denne eiendommen fri for forpliktelser, sier Stray til Estate Nyheter.

– Kan det være aktuelt å samarbeide med Selvaag Bolig om en eventuell boligutvikling?

– Selvaag Bolig er en dyktig aktør som det er aktuelt å samarbeide med, men vi må se nærmere på hva de har gjort, sier Stray.

Powered by Labrador CMS