Aktuelt:

SAMARBEID:

Samarbeid om bransjeutdanning av boligutleie

Norsk Eiendom og Senter for Eiendomsfag lanserer bransjeutdanning og bransjesertifikat i boligutleie og forvaltning.

Publisert Sist oppdatert

Det er på nyåret at bransjeforeningen Norsk Eiendom og Senter for Eiendomsfag starter opp en ny bransjeutdanning innenfor boligutleie og forvaltning. Målet er å gi oppdatert innsikt på utvikling og endring i leiemarkedet og utleiesektoren. Kursdeltakerne skal motta sertifikat etter kursene.

– Vårt mål er å bidra til en profesjonalisering av utleiemarkedet og utvikling av et regelverk som sikrer seriøsitet, forutsigbarhet og kvalitet. Med dette samarbeidet med Senter for Eiendomsfag spiller vi på hverandres kompetanser og innsikt for å skape et best mulig, skreddersydd konsept for medarbeidere innen boligutleie og forvaltning, uttaler Ida Hjeltnes som er prosjektleder for boligutleie hos Norsk Eiendom.

Daglig leder Øystein Ringen-Vatnedalen i Senter for Eiendomsfag forteller at de nå henter inn innspill på ønsket programinnhold og læringsutbytte fra sentrale ressurser i bransjen, slik at denne etterutdanningen blir så bransjenær som mulig.

– Både Norske Eiendom og Senter for Eiendomsfag vil undervise. Samtidig vil vi trekke inn fagkompetanse, også fra aktørene selv. De sitter på mye erfaring og kunnskap som kursdeltagerne vil ha nytte og glede av, understreker Ida Hjeltnes.

Bransjesertifikatet vil også ha kobleringer til prosjektet "Boligmerket"; en ny merkeordning for utleiemarked i Norge. Boligmerket er nå i en pilotfase med uttesting av kriterier, kriterier som nettopp har fokus på sertifisering av utleiere. Samarbeidspartnerne iverer derfor etter å komme i gang med undervisningen.

Powered by Labrador CMS