FØRST: Dette er landets første demenslandsby.
FØRST: Dette er landets første demenslandsby.

Prosjektet til 412 mill vant prisen for Årets helsebygg

Norges første demenslandsby fikk riktignok hard konkurranse fra Strømmehaven i Kristiansand og Soltun sykehjem på Sola.

Publisert

I dag ble Carpe Diem i Bærum kommune kåret til Årets helsebygg. Juryen mener blant annet at prosjektet lever opp til sin visjon «Som et hjem».

Den nybygde demenslandsbyen er et sykehjem/bo- og behandlingssenter på 18.000 kvadratmeter og kostet 412 millioner kroner å bygge. Prosjektet trekker på ideer fra demenslandsbyen De Hogeweyk i Nederland, og er bygd som en lukket landsby der innbyggerne trygt kan leve livene sine så normalt som mulig innenfor trygge rammer.

LES OGSÅ: Knallsuksess midt i sentrum

Prosjektet har 136 boenheter i bofellesskap og 22 forsterkede demensplasser, ifølge en pressemelding.

– Vi gleder oss til å se Carpe Diem bli tatt i bruk og at vi her har lykkes med å skape rammene for et godt liv for personer med demens, sier Johannes Eggen som er seniorpartner i Nordic - Office of Architecture.

Målet har vært å skape et hjem og et godt sted å være for beboerne, besøkende og ansatte. Her har de tilgang til funksjoner man er vant til fra dagliglivet og kan blant annet besøke frisør, pub og kolonialen.

LES OGSÅ: 1.350 boliger og 70.000 næringsmeter er bare begynnelsen

I tillegg til juryen har ca 600 personer stemt på de forskjellige prosjektene. Her fikk Carpe Diem svært gode tilbakemeldinger.