Kjell Kalland, Hav Eiendom

Positiv til nye boformer på Grønlikaia, men: «Vi kan ikke glemme mandatet vårt»

Administrerende direktør i Hav Eiendom er klar for å prøve ut nye boformer og –løsninger i et visst omfang.

Publisert

Estate Nyheter skrev nylig at Plan- og bygningsetaten håper Hav Eiendom tør å satse på nye boligformer på Grønlikaia. Etaten viser blant annet til team Haptic, som anbefaler å teste nye boligkonsepter på de mest attraktive tomtene i byen.

Administrerende direktør Kjell Kalland i Hav Eiendom er positiv til nye boformer i et visst omfang på Grønlikaia, men han påpeker at boligbehovet har endret seg, og vil fortsette å endre seg fremover.

– Vi er veldig klar for å prøve ut nye boformer og –løsninger, men siden det er flere år til boligene på Grønlikaia vil stå ferdige, er det for tidlig å være konkret på hvordan det blir. Det vil dukke opp nye løsninger fremover, og så er det trolig noen løsninger som vil vise seg å ikke fungere. Vi skal være fremoverlente, og samtidig se hvilke erfaringer andre i bransjen gjør med slike løsninger, sier Kalland.

Selskapet, som er 100 prosent eid av Oslo Havn, skal også ha en tett dialog med ulike kommunale etater for å komme frem til gode løsninger for kommunale boliger.

Hva tenker du om forslaget til team Haptic om å teste nye boligkonsepter på de mest attraktive tomtene i Oslo?

– Det er viktig å teste slike løsninger over hele byen, men vi kan ikke glemme mandatet vårt. Hav Eiendom skal bidra til å utvikle Oslo på en god måte, men samtidig skal selskapet bidra til å utvikle verdens mest miljøvennlige, bynære havneanlegg. Dette er svært viktig for klimaet, og det er underkommunisert, svarer han.

Kalland påpeker at det «dessverre ikke er gratis å få ned klimautslippene».

– Det kreves tunge investeringer for å få til et slikt miljøløft, derfor må overskuddet fra vår virksomhet pløyes inn i Oslo Havn. Det er vanskelig balanse, men det betyr ikke at vi ikke kan utvikle alternative boformer. Vi er helt enige med Plan- og bygningsetaten i at slike løsninger er bra, men så får vi finne disse løsningene etter hvert. Det blir for detaljert og for tidlig å gå inn på konkrete løsninger i detaljreguleringen, sier Kalland.

Powered by Labrador CMS