SOLGT: Vestre Svanholmen 1 på Forus.
SOLGT: Vestre Svanholmen 1 på Forus.

Vika-syndikat kjøpte hovedkontoret til Vår Energi på Forus (+)

Et syndikat satt opp av Vika Project Finance har kjøpt Vestre Svanholmen 1 fra Seabrokers Eiendom.

Publisert Sist oppdatert

Seabrokers Eiendom har utviklet en rekke store kontoreiendommer på Forus de 15 seneste årene, med leietakere som Equinor, Oceaneering, Aibel og Vår Energi. Nå velger Seabrokers Eiendom å cashe inn noe ved å selge Vestre Svanholmen 1, som huser hovedkontoret til Vår Energi. Det er et syndikat satt opp av Vika Project Finance som kjøper eiendommen, og Seabrokers Eiendom blir med videre med en eierandel på 25 prosent. Leieinntektene i 2021 er anslått til 29,9 millioner kroner, og med dagens yieldnivå i området, gir det trolig en pris på rundt 550 millioner kroner.

Bygget er på drøye 32.000 kvadratmeter og har tidligere huset Equinor. Vår Eiendom signerte leieavtale med Seabrokers for eiendommen i 2019, og leieavtalen løper i 14 år. Selskapet flyttet inn i Vestre Svanholmen 1 i april 2020.

Vår Energi er resultatet av fusjonen mellom Point Resources og Eni Norge. Etter fusjonen har det sammenslåtte selskapet også kjøpt Exxon sin partner-operterte portefølje på norsk sokkel.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.