VED T-BANEN: Planområdet ligger tett på Holmenkollen T-banestasjon.
VED T-BANEN: Planområdet ligger tett på Holmenkollen T-banestasjon.

Plan- og bygg stopper prosjekt i Holmenkollen (+)

Odin Oslo AS vil bygge leiligheter i et skrånende terreng med fantastisk sol- og utsiktsforhold. Plan- og bygningsetaten mener planområdet «ikke egner seg for fortetting på dette tidspunktet».

Publisert

I august skrev Estate Nyheter at Odin Oslo AS ønsker å etablere et nybygg med 10 leiligheter og et garasjeanlegg i underetasje like ved Scandic Holmenkollen Park og Holmenkollbakken. Tomten er bebygget med en enebolig med garasjehus som selskapet ønsker å rive.

I område- og prosessavklaringen skriver imidlertid Plan- og bygningsetaten (PBE) at planinitiativet stoppes «da det er i strid med Oslo kommunes byutviklingsstrategi og overordnede planer for området».

– PBE mener foreslått prosjekt er vesentlig i strid med Holmenkollplanens krav om en skånsom fortetting som ikke går på bekostning av Holmenkollens grønne preg og betydning som del av Oslos grønne ramme. I kommuneplanens arealdel står det at Holmenkollplanens føringer for landskapstilpasning er et viktig verktøy for bevaring av åsens grønne profil, skriver etaten.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.