STOR UTVIKLING: Det skal utvikles mange boliger på eiendommen OBOS har kjøpt.
STOR UTVIKLING: Det skal utvikles mange boliger på eiendommen OBOS har kjøpt.

OBOS kjøper fra Ringnes-favoritt (+)

OBOS har satset store beløp på å kjøpe et prosjekt fra Amasten, selskapet som Eiendomsspar har satset store beløp på det seneste året.

Publisert

Det var for litt over ett år siden at Estate Nyheter kunne fortelle om Eiendomsspars investering i det svenske børsnoterte selskapet Amasten. I fjerde kvartal 2019 hadde Eiendomsspar brukt 192 millioner kroner på å kjøpe 5,5 prosent av aksjene i Amasten. Ringnes uttalte til Estate Nyheter at han hadde tro på både det svenske boligmarkedet og ledelsen i selskapet. I løpet av 2020 brukte Eiendomsspar ytterligere 200 millioner kroner på å kjøpe aksjer i Amasten.

Nå selger Amasten prosjektet Elverkshuset i Nacka utenfor Stockholm til OBOS. Ifølge Fastighetsvärlden er kjøpesummen ca. 400 millioner svenske kroner. OBOS planlegger å utvikle over 300 boliger på eiendommen.

– Denne avtalen passer begge parter veldig godt og gir oss muligheter til å kunne tilby OBOS’ medlemmer attraktive boligretter i sentrale Nacka. Samtidig kan Amasten fokusere på sin retning mot hyresrätter. Det har vært en intensiv og dynamisk prosess som vi er glade for at vi sammen nå har kommet i mål med, sier Sofia Ljungdal i OBOS Nya Hem.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.