VARIERTE FORMÅL: Hensikten med planen er å legge til rette for boligbebyggelse og en rekke varierte formål i et stasjonsnært område. Foto: Google
VARIERTE FORMÅL: Hensikten med planen er å legge til rette for boligbebyggelse og en rekke varierte formål i et stasjonsnært område. Foto: Google

Kuttet ikke nok for plan- og bygg

NG Commerce har redusert arealet til 19 000 kvadratmeter på den 4,9 dekar store tomten ved T-banestasjon i Oslo. Plan- og bygningsetaten vil kutte mer.

Publisert

I 2014 ble det kjent at NG Commerce, som eies av Bergen-baserte Kan Cao, hadde kjøpt Teglverkstomten ved Hasle T-banestasjon av Oslo kommune for 55 millioner kroner. I tillegg kom en forpliktelse om å bygge en liten fotballbane til en anslått verdi på 4,6 millioner kroner.

I juni 2017 ble det bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for prosjektet. Da ble det skissert en bebyggelse med et bruksareal på 25 000 kvadratmeter (parkering og areal under terreng inngår ikke i dette tallet).

Av referat fra kart- og bestemmelsesmøte hos PBE fremgår det at nå er planlagt innsending av planforslaget som skal legges ut til offentlig ettersyn. I planforslaget, som sist er revidert 24. juni, oppgis det det at maksimalt bruksareal ikke skal overstige 19 000 kvadratmeter. Dette er altså 6 000 kvadratmeter mindre enn i det opprinnelige forslaget.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.