SOLGT: Verpetveien 2 i Vestby.
SOLGT: Verpetveien 2 i Vestby.

Fearnley-syndikat solgte konvertert handelseiendom (+)

Et Fearnley Securities-syndikat har solgt en eiendom i Vestby til et syndikat satt opp av Vika Project Finance.

Publisert Sist oppdatert

Det var i 2007 at Fearnley Securities på vegne av investorer kjøpte logistikkeiendommen Verpetveien 2 i Vestby. Eiendommen huset Prime Cargo på en lang leiekontrakt. Senere ble Prime Cargo kjøpt opp av SR Group, som i 2018 samlokaliserte virksomheten lenger syd i Vestby. Samtidig var det flere kjente handelsaktører (Norwegian Outlet, Bauhaus, Megaflis og Maxbo) i området rundt eiendommen. Det ble derfor aktuelt med en konvertering av eiendommen til handel.

– Da lokalene skulle markedsføres for utleie, registrerte vi at det var relativt lave leienivåer på nylig inngåtte kontrakter innenfor logistikk, mens det var stor pågang fra aktører innen storhandel og byggevare. Vi rettet oss derfor mot sistnevnte og fikk raskt etablert dialog med flere solide aktører innenfor byggevare som ønsket seg til Vestby. Vi hadde dialog både med brukere som kunne ta hele bygget, og aktører som ønsket mindre lokaler. Til slutt endte vi med en løsning der Byggmax leide ca. 3.000 kvadratmeter og Right Price Tiles de resterende ca. 1400 kvadratmeterne. Dette er komplementære leietagere som bidrar til å øke omsetningen totalt for begge leietagere, sier Per Erik Amundsen i Fearnley Real Estate AS.

Etter at Byggmax og Right Price Tiles åpnet sine butikker, valgte Fearnley-syndikatet å cashe inn på eiendommen. Vika Project Finance tilrettela kjøpet for Midas Eiendom. Vika Project Finance gjennomførte 20 transaksjoner til en verdi av drøye NOK 5,5 mrd i 2020, og forvalter ca. 25 prosjekter i egen regi.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.